etar-levski-2007 - Copy

На 16 май от 10:30 ч. на стадион “Ивайло” ще е дългоочакваният мач между юношите на “Етър” и “Ливърпул”, родени 2000 година, стана ясно от оповестената от организаторите програма. От 12 до 17 май във Велико Търново предстои второто издание на Международния турнир “Проспорт В. Търново къп”.

Международният турнир “Проспорт-Велико Търново Къп” вече има технически спонсор. Това е германската компания “Залер”, която ще осигури топките за мачовете. В ранния следобед на днешния ден председателят на Организационния комитет на надпреварата Петьо Костадинов и управителят на немската фирма за България Евгени Маринов си стиснаха ръцете.

На 12 май от 11 ч. в хотел “Болярски” ще се проведе и официалната пресконференция преди началото на състезанието. В нея освен организаторите ще се включат още спонсори и участници. За 17 ч. е планирана техническата конференция.

По-късно вечерта в понеделник пристига и специалният гост на турнира – „Ливърпул”. “Мърсисайдци” ще бъдат настанени в хотел “Болярски”. Отборът каца в Букурещ, откъдето ще бъде извозен до старопрестолната столица. За транспорта се е погрижил лично президентът на „Етър” Александър Нанков.

На 13 май в 8:30 ч. е откриването на турнира, като после играят ЦСКА – “Славия”, “Етър” – “Янтра” и “Ливърпул” – “Литекс”. На втория ден в с. Ресен етърци срещат “Литекс”, а на 15 май отново в Ресен играят и с ЦСКА. Схемата е всеки срещу всеки, средващият мач на “виолетовите” е на 16 май на “Ивайло” срещу “Ливърпул”, а на 17-и играят и със “Славия”. Същият ден от 13:40 ч. са награждаването и закриването.

Отборите, родени 2001 г. играят повечето си мачове в Ресен. Най-малките участници, родени 2003 г., ще играят срещите си на стадиона в Шемшево, но също ще участват в тържественото награждаване на 17 май от 13:40 ч. на стадион “Ивайло”.