IMG_3993

От „Етър” определиха като „абсолютна лъжа и провокация” днешен материал във в. „Тема спорт”, според който старши треньорът на „виолетовите” Георги Василев взима заплата от 6000 лв. Според изданието Гочето се подписвал под 6000 лв., което го прави най-скъпоплатения треньор в „Б” и „В” група, а футболистите взимали по 2000 лв. Нито един друг треньор или футболист в „Б” и „В” група не вземал възнаграждение, което дори се доближава до тази сума. Заплата като Г. Василев взимал новият наставник на ЦСКА Галин Иванов. Втори в класацията бил наставникът на лидера във втория ешелон „Монтана” Ферарио Спасов с 4000 лв. заплата.

„Това е абсолютна лъжа, която не кореспондира с релността. Статията, естествено, не е подписана, а отдолу пише само „Тема спорт”. Не отговаря на претенциите на такъв сериозен вестник да пише неистини. Ние сме отбор от „В” група и работим според възможностите на „В” група. Заплатите при нас са нормални за третия ешелон”, заяви афектираният президент на „Етър” Александър Нанков.

Той все още не е открил по телефона никого в редакцията, но заяви, че ще иска официално опровержение в утрешния брой.

„За мен това си е провокация. Като кажат, че сестра ти е такава, иди доказвай, че нямаш сестра… Неслучайно статията не е подписана. Не може национален всекидневник да се отнася така към даден клуб и то във важен момент, в който се борим за целите си. Лъжа и провокация! Явно някой го прави, за да дестабилизира обстановката, но няма да се получи”, добави Александър Нанков.

 

P.S. Няма да коментираме мащабното „проучване” на „Тема спорт” за заплащането във „В” и „Б” група, в което са цитирани точно две „заплати” – в „Етър” и „Монтана”. Истината си знаят само в клубовете и всичко останало е „този казъл, оня рекъл”.

Само ще отбележим, че за пореден път „Тема спорт” си е дооформил страницата със снимка и още един материал, които са взети наготово от нашия сайт, без дори да бъдем цитирани.