IMG_3236

ОФК “Павликени” не можа да спре втория в класирането “Бдин” (Видин) и отстъпи в Лесичери с 1:3. Реферите показаха червен картон на Илиян Илиев от домакините, който павликенчани оспорваха. Гостите получиха и дузпа, а треньорът на “Павликени” Милен Петков претендира и за дузпа в полза на своя тим.

Домакините започнаха активно и до 30-ата минута създадоха няколко положения, като можеха да поведат в резултата. Първо удар на Стефанов от линията на вратарското поле бе спасен от стража на гостите. После Георги Колев не успя да вкара от непосредствена близост, а друг негов изстрел пък бе избит от голлинията. С попадението се размина и опитният таран Димитър Кушев.

Видинчани обаче откриха първи. В 37-ата минута Борислав Боянов се разписа директно от пряк свободен удар за 0:1. След почивката в 52-ата минута с глава точен за 0:2 беше капитанът и голмайстор на бдинци Цветомир Тодоров. Попадението беше негово 15-о в първенството. За домакините се разписа Димитър Димитров в 65-ата минута, но в ответната атака Денис Николов покачи на 1:3.

Това обаче не бе всичко в мача. Червен картон получи централният защитник на павликенци Илиян Илиев, а после реферът отсъди и дузпа за “Бдин” за нарушение срещу Цветомир Анжелов. Вратарят на “Павликени” Мирослав Киров обаче спаси удара на Васил Калоянов от бялата точка.

„Въпреки загубата съм доволен от представянето на отбора. Играхме добре срещу втория в класирането, имахме превес в определени моменти, създадохме чудесни голови възможности. Надявам се да получим още по-голяма подкрепа от приятелите на футбола в Павликени в следващите мачове. Сигурен съм, че отборът върви по правилния път и тепърва ще се развива.

Имам претенции към съдийството за неотсъдена дузпа в наша полза и червения картон на Илиян Илиев, тъй като според мен имаше други наши бранители, които можеха да спрат нападателя на гостите”, коментира старши треньорът на павликенци Милен Петков.

ОФК „Павликени”: Киров, Шипкалиев, Илиев, Додуров (61 Димитров), Петров, Иванов (73 Стоянов), Чирпанов, Колев, Цонев, Савов (55 Тисовски), Кушев.