IMG_1906
Поредна победа взеха хандбалистките на “Етър-64” в първенството на страната при жените. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева гостуваха в мач от 13-ия кръг на редовния сезон в “А” група на “Хасково”.

Етърки имаха пълен превес през целия мач и взеха победата с 39:19 (20:9). Йонка Генчева започна срещата с Деси Николова, Мирела Павлова, Маги Дончева, Соня Богданова, Петя Кръстева, Десислава Кръстева и Даниела Коцева.

“Виолетовите” бързо поведоха в резултата и до 10-ата минута вече водеха със 7:4, а след още толкова игра бяха удвоили преднината си до 13:7. В минутите до почивката те засилиха резултатността си и дръпнаха с 20:9.

Пет минути след началото на втората част Йонка Генчева направи пълна смяна и пусна само девойките, като в игра влязоха всички 16 състезателки от групата. Преднината продължи да расте и в 50-ата минута стигна до 25:12, а краят дойде при 20 гола аванс – 39:19.

Най-резултатна бе игралата като разпределител Соня Богданова, която вкара 12 попадения. В 14-ия кръг етърки приемат състава на “Поморие”, мачът е в събота, 14 март, от 15:00 ч. в зала “Сава Величков” във В. Търново.

Междувременно 14-годишните момичета на клуба заеха шесто място във финалите за купата на България, провели се в Габрово. Шест тима си оспорваха трофея в спортна зала „Орловец“.
Етърки се паднаха в трудна предварителна група с “Бъки” и “Ники спорт” (Сливница). В първата среща те загубиха от домакините с 21:9 (до почивката 14:3), а във втората паднаха и от “Ники спорт”, като останаха трети и извън полуфиналите. “Бъки” разби съперника от Сливница с 37:11, а на полуфинала отстрани “Хасково” с 26:12.

На финала габровки удариха с 22:14 и “Панагюрище” и прибавиха т.г. за клуба си втора купа на България след 19-годишните девойки. Състезателки на “Бъки” грабнаха и индивидуалните отличия. От “Етър-64” в “златната” седмица на турнира попадна Цветомира Долчинкова като разпределител.

Тагове: