deko

Мирослав Иванов – Деко ще дебютира с екипа на “Локомотив” (ГО) в днешната последна проверка на тима в Пловдив срещу “Ботев”. Идването на нисичкия халф в Горна Оряховица бе определено от медиите като трансфер № 1 в “Б” група за настоящия сезон.

“Още преди време ми се обади Сашо Ангелов, тогава му казах, че приоритет ми е отбор в чужбина. Той бе коректен и заяви, че е готов да изчака. Дадох му дума, че ако не си намеря друг вариант, няма проблем да помогна на “Локомотив”. Имах вариант за втора дивизия на Гърция, но не успяхме да се разберем. Нямам проблем да играя в “Б” група, винаги е добре да отидеш в отбор, който иска да се развива. Виждам, че има ентусиазъм в града и предпоставки за нещо по-голямо”, коментира Мирослав Иванов.

Дебют за горнооряховци срещу “канарчетата” ще направи и друго ново попълнение – вратарят Николай Митев. Мачът е днес от 14:00 ч. на стадиона в Коматево.

Всички освен Апостолов са на линия, заяви треньорът Сашо Ангелов. На Йордан Апостолов бе направена операция на менискус, за възстановяването му според наставника ще са необходими най-малко 20 дена, а реално на терена халфът може да се завърне до месец и половина.

Сашо Ангелов предвижда след двубоя с „Ботев” (Пд) да освободи още двама от досегашните футболисти, но засега не назова имената им. „Надграждаме, работим здраво. Мачът е една проверка и за нас треньорите, ще знаем по-добре кой е готов за първенството и за купата и кой не е. Подхождаме отговорно и сериозно, както през есенния дял. Ще дадем всичко каквото можем, за да върви отбора напред. Има настроение, има хъс, но нека да сме реалисти и да не забравяме, че „Локомотив”(ГО) вече не е този отбор, който беше миналия полусезон. Ако тогава не ни взимаха на сериозно, то сега ще съвсем различно. Всичките съперници ще излизат на 100 % срещу нас, защото ние станахме опасен дразнител. Това, което зависи от нас ще го направим, а то ще си покаже”, коментира Сашо Ангелов.

Междувременно стана ясно, че “Раковски” се отказва от участие в “Б” група по финансови причини. “До 19 февруари клубът ще уведоми документално БФС, че преустановява участието си в Б група”, каза треньорът Красимир Манолов. Тимът се намира на 10-о място, като на 4 април трябваше да гостува в Г. Оряховица, но най-вероятно локомотивци ще запишат служебна победа с 3:0.

Тагове: