Stad_Ivaylo_3

Стадион „Ивайло” ще се превърне в модерно спортно съоръжение за футбол и лека атлетика по международните изисквания на FIFA, UEFA и IAAF, като след ремонта на лекоатлетическата писта ще може да бъде извършено сертифициране на спортната зона по изискванията и на Международната федерация по лека атлетика IAAF.

Това става ясно от проекта на АРДИСТ ООД начело с арх. Рени Григорова. Фирмата е проектирала и „Лудогорец Арена”, който няма писта, но в момента има същия борд, какъвто се изгражда на „Ивайло”.

Ето детайлите от проекта, от които става видно с какво ще разполага спортният комплекс след ремонтите, които трябва напълно да са приключили още през първото полугодие на т.г.

Stad_Ivaylo_2

 Stad_Ivaylo_1

 

 

РЕКОНСТРУКЦИЯ И МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ИГРАЛНОТО ПОЛЕ И ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ПИСТА НА СТАДИОН “ИВАЙЛО”

Възложител: Община Велико Търново

Година: 2012

Местоположение: гр. В. Търново

Целта на проекта е превръщането на Стадион „Ивайло” в съвременно съоръжение за футбол и лекоатлетически дисциплини по международните изисквания на: FIFA, UEFA и IAAF.

Проектът за модернизация на игралното поле на стадион “Ивайло” предвижда цялостна реконструкция на спортната зона с обща площ от 15 983м2, която обхваща:

– Футболно игрище – с изграждане на дренажна, поливна и отоплителна системи

– Лекоатлетическа писта – 8 коридора

– Зона със съоръжения за скокове – Дълъг скок, Троен скок, Висок скок и Овчарски скок

– Зона със съоръжения за хвърляне – Хвърляне на копие, Хвърляне на чук и диск и Тласкане на гюле

Проектираните съоръжения за лека атлетика, позволяват след реализацията да бъде извършено сертифициране на спортната зона по IAAF, което ще бъде предимство за Община Велико Търново при организирането на бъдещи лекоатлетически състезания.

Екип:

арх. Рени Григорова

инж. Даниела Тодорова

инж. Елица Герганова

инж. Хенриета Паричева

http://www.ardist.bg/category.php?id=141

Ludog_Arena_3

Стадион “Лудогорец Арена” има същия борд, какъвто се изгражда на “Ивайло”.

При неотдавнашното си посещение във Велико Търново зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов вече обяви, че след откриването си стадион “Ивайло” ще приеме мач на някой от националните отбори.