Akademik

Свищовският „Академик” започва днес предсезонната си подготовка, като на първата тренировка се очакват четири нови имена. В състава се завръщат Добрин Петров и Кирил Фидин, към тях се присъединяват крайният ляв бранител Павлин Иванов от “Видима-Раковски” и нападателят Ивайло Райчев от “Атлетик” (Свищов), съобщи изпълнителният директор на клуба Анатоли Дончев. От юношите старша възраст при мъжете се качват Ивайло Илиев и Ангел Александров. На този етап под въпрос за прелетта са контузените Цвятко Генов и Десислав Русев и заминаващият за чужбина Калоян Каролев. Със сигурност с отбора се разделят вратарят Димитър Иванов и Мартин Колев.

Играчите на „Академик” ще получат нова пълна екипировка. Те ще се подготвят при лагерни условия в крайдунавския град и им е осигурена храна два пъти дневно, информира още Дончен. Той специално благодари за подкрепата на кмета на Свищов Станислав Благов, на ректора на Стопанска академия проф. Величко Адамов, на Общинския съвет и бизнесмените Лефтер Лефтеров и Христо Цветанов за оказаната подкрепа на клуба.

Вече са уточнени и всички контролни срещи. Свищовлии започвет проверките на 31 януари с домакинство на “Бенковски” (Бяла), а на 4 и 7 февруари играят при разменено гостуване със “Спартак” (Плевен). На 11 и 18 февруари им предстоят мачове с “Етър”, после с “Ювентус” (Малчика). На 21 февруари тимът ще срещне отново “Бенковски”, а на 7 март е и последната проверка като гост на “Гигант” (Белене).

Тагове: