IMG_4832[1]

Петкратният първенец на Европа и 18-кратен английски шампион „Ливърпул” демонстрира и в рамките на отиващия си ден убийствен професионализъм, който може да бъде еталон за организационен професионализъм, съобщи мениджърът Петьо Костадинов. След като проучиха внимателно обстоятелствата, мърсисайдци потвърдиха участие на турнира “Проспорт-Арайвалс ИДИ къп” миналия петък. Състезанието е от 12 до 17 май във Велико Търново.

Организационният комитет бе впечатлен от следващия ход на „червените” от града на “Бийтълс”. Още на втория ден от работната седмица и точно 4 месеца по-рано, „Ливърпул” изпрати точния списък на групата за участие. 20 състезатели и 5 човека технически състав, поименно, с дати на раждане и номерата на паспортите.

В сряда най-вероятно ще бъде потвърдена окончателно резиденцията на специалния гост на турнира. „Ливърпул” почти сигурно ще бъде настанен в отличния четиризвезден хотел “Меридиан Болярски”, разположен в самото сърце на града.

Групата при родени след 1 януари 2000 г. на практика е ясна. Тя ще бъде в състав „Ливърпул”, „Етър”, ЦСКА, „Славия”, „Олимпиец” (Житомир, Украйна) и „Янтра” (Габрово). ЦСКА е миналогодишен победител, а резиденция на младите армейци ще бъде централният хотел “Етър”. Половината от децата на „Ливърпул” пък са по-малки, родени през 2001 година.

Все още се изяснява състава на родените след първи януари 2001 г. и след 1 януари 2003 г.

В напреднала фаза са преговорите с швейцарския „Лозана”. Те се водят от представителя на Проспорт.бг в страната на шоколадите Стефан Падалски. Очаква се да пристигнат гости от сръбския „Раднички” и частна школа от Ниш в двете възрастови групи. Ниш е град побратим с Велико Търново. Почти е сигурно, че преговорите със сърбите ще приключат до началото на следващата седмица.

Вече се очертава интересен сблъсък при най-малките. ЦСКА ще мери сили с може би най-силния тим на тази възраст извън София, този на „Янтра” (Габрово). Очаква се именно там да се включат и момчета от Сърбия, а организаторите приеха заявката на частна школа от Рудозем. Най-вероятно на някоя от двете възрасти ще се включат и добре познатите украинци от „Олимпиец” (Житомир).

Кметът на град Велико Търново Даниел Панов вече утвърди състезанието като част от програмата за 2015 г. на Общината. Неоценима помощ до момента на Организационния комитет оказва екипът на Туристически информационен център “Царевград Търнов”, както и спортният експерт и съдия от „А” група Георги Давидов. Предстоят стиковки съд Зоналния съвет на БФС, ръководен от четвъртия в света Трифон Иванов.

Припомняме, че при родени след 1 януари 2000 г. победителят, ако е български отбор, ще получи награда екскурзия с посещение на мач от Серия „А” на Италия, а ако е чуждестранен, то той ще гостува на мача за Суперкупата на страната и ще му бъдат осигурени контролни срещи, при заявка. Наградата осигурява Туристическа агенция “Арайвалс ИДИ” ООД.