10271211_683197641717166_3744145872324528227_o

Още не е ясна датата, на която ще започне подготовката си за пролетния полусезон в Северозападната “В” група съставът на ОФК “Павликени”. Ръководството още не се е събирало да направи плана за подготвителния период предвид факта, че първенството се подновява чак на 15 март.

Както вече е известно, “Етър” пък стартира на 26 януари. Засега плана и контролите още са в процес на уточняване, като единствено е ясно, че “виолетовите” ще имат нов старши треньор – Георги Василев. Досегашният наставник Калоян Чакъров досега не е дал пред Гочето отговор дали ще приеме предложението да стане треньор на вратарите.

Първи от аматьорските отбори от Великотърновска област ще започне свищовският “Академик”. “Студентите” се събират на 19 януари, като дори вече обявиха част от контролните си срещи – те ще направят разменени визити на 4 и 7 февруари с плевенския “Спартак”. Футболистите от тима ще се включат и в местния турнир на малки врати. За първи път от доста години той ще се проведе в зала, съобщи изпълнителният директор на “Академик” Анатоли Дончев.

Общинският футболен клуб и Звено “Масова физкултура и спорт” в Община Свищов организират заедно надпреварата. Очаква се в нея да се включат между 25 и 30 отбора, като записването вече започна. Таксата за участие е 150 лева, размерът на наградния фонд зависи и от броя на включилите се тимове.

Организаторите предвиждат купи и парични премии за призьорите, индивидуални награди ще има за най- добрия полеви футболист, вратар, голмайстор, спортсмен и т.н. Техническата конференция и жребият са насрочени за 30 януари, мачовете от груповата фаза стартират на 2 февруари. Входът за зрители ще бъде 1 лев.