loko

С голове на Антоний Балъков и Тихомир Кънев  горнооряховският „Лекомотив” побеси с 2:0 у дома „Ситомир” (Никопол). „Железничарите” имаха надмощие и контролираха играта през по-голямата част от мача. Те започнаха агресивно и още в първите минути направиха няколко пропуска. Голови положения изпуснаха в самото начало Любо Генчев, Тихомир Кънев и Красен Трифонов. Усилията се увенчаха с успех в 16-ата минута. Красен Трифонов центрира от корнер и Антоний Балъков заби топката с глава в мрежата на „Ситомир“ – 1:0. Любо Генчев при поредната си атака финтира защитниците в 43-ата минута и шутира, но късметът не го споходи. Веднага след него Балъков се опита да се разпише и втори път с мощен удар от центъра, но Бързата игра продължи и след почивката, но съпроводена с доста нарушения, довели до жълт картон на Атанас Фиданин и отговор на гостите, при който Тодор Стоев получи удар с лакът в брадата.

В 61-ата минута след поредното центриране на Красен Трифонов Тихомир Кънев успя да засече топката с глава и да опъне мрежата на „Ситомир“ за 2:0. Още след центъра гостите можеха да намалят. При пробив отдясно Иван Христов излезе напред да спасява, но увисна под топката и играч на „Ситомир“ се оказа срещу празна врата. Само с късмет „Локомотив“ се отърва от гол, след като тя уцели дясната греда. Домакините отново овладяха играта и при поредното объркване в защитата Тихомир Кънев можеше да направи резултата класически, но защитник на гостите изби пред голлинията.

„Локомотив“ (ГО): Христов, Л. Стефанов (88 И. Петров), Фиданин, Пенев, Стоев, Яв. Генчев (85 В. Трифонов), Л. Генчев, Балъков (77 Савченко), Кр. Трифонов, Й. Петров, Кънев.

Тагове: