IMG_2277

Шест хандбалистки на „Етър-64” се присъединиха от днес на лагер с националния отбор в Габрово. Три от тях – Маги Дончева, Станислава Димитрова и Зорница Стефанова, са с набор 1991 г., който се готви за „Чалъндж трофи” в Гърция през април. Петя Кръстева, Мирела Павлова и Ивона Петкова пък са с набор 1994.

Вчера етърки разгромиха в първия си пролетен мач от женското първенство в столицата като гости ЦСКА с внушителното 37:15. Надмощието на „виолетовите” през целиа мач бе пълно. Още в 10-ата минута те вече водеха с 6:21 а след още толкова игра резултатът бе достигнал до 13:4. Почивката на мача дойде при 20:7.

Цял мач на вратата изигра Десислава Николова, която пази отлично и затвори мрежата си за атаките на столичанки. Пред нея като титулярки започнаха още Зорница Стефанова, Зоя Стефанова, Станислава Димитрова, Маги Дончева, Десислава Кръстева и Даниела Коцева.

„В групата пътуваха 12 състезателки, като в игра не влезе само втората ни вратарка. Всички играха много добре и се представиха на ниво. Извън групата бяха само Дария Събева и Габриела Маринова”, каза треньорката Йонка Генчева.

В хода на мача на терена се появиха още Петя Кръстева, Мирела Павлова, Първолета Димова и Кристина Стефанова. Разликата набъбна до 27:11 в 40-ата минута, а десет минути преди края бе вече 33:14. До края етърки нанизаха още четири гола срещу само един на домакините и приключиха с 37:15. По този начин те се изравниха с „Бъки” в челото, но габровки имат мач по-малко.

Тази седмица женският отбор на „Етър-64” ще има почивка в първенството, но в началото на март му предстоят и най-отговорните битки. На 7 март тимът гостува в четвъртфинален мач за Купата на България на „Шумен-98” (ще се играе само една среща), а е известно, че домакините играят много силно у дома.

На 14 март (петък) от 18:00 ч. пък е дербито във В. Търново с „Бъки” за първенството, в което етърки ще имат шанс при победа да излязат еднолично на първото място в класирането.

Преди това важни изпитания ще има и за девойките старша възраст. Следващата неделя във В. Търново има кръг от първенството, в който те ще играят с „Нове” (Свищов) и „Шугър” (Плевен), а на 1-2 март в Хасково са финалите за Купата на България.

Тагове: