bfs_football-500x269

Конгрес на БФС се провежда днес в столицата, като бъдешият шеф на централата е ясен – Боби Михайлов. Това бе всъщност единствената кандидатура.

Общо 21 клуба от Великотърновска област имат право да гласуват на най-висшия форум на Българския футболен съюз.

Женският футболен клуб “Болярки” изпрати на конгреса президента си – бившият заместник-кмет на старата столица Йордан Грозданов. “Етър” с президент Иван Ангелов е избрал за делегат Ичко Лозев, който е съдийски наблюдател на УЕФА.

Председателят на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов представя местния “Левски”. Именно стражишкия клуб бе един от трите, издигнали кандидатурата на Борислав Михайлов за нов президентски мандат начело на централата.

“Килифарево 2003” е представен от Стефан Стойков, ФК “Спарта” (Самоводене) от бизнесдамата Нели Лозева.

Общинският служител Николай Цачев замина за София от квотата на “Локомотив” (Г. Оряховица). Илия Пендов е делегатът на “Росица” (Поликраище), Румен Келиванов на “Янтра Драганово”.

Зам.-кметът на Свищов Емил Димитров е изборът на ОФК “Академик” (Свищов). Кметът на Козловец Борис Велев гласува от името на местния “Земеделец Елит”, колегата му Радослав Атанасов от това на “Бенковски” (Б. Сливово). Ветераните Стоян Георгиев и Милчо Андреев са делегатите от лясковските  “Аркус” и “Левски”, превозвачът Пламен Атанасов е изборът на “Владислав Джулюница 2004”.

Дългогодишният деятел Георги Некезов представя “Янтра” (П. Тръмбеш), съдийският наблюдател в “А” група Иван Бодурков – „Вихър” (Раданово). Станимир Марков участва във форума от името на “Ботев 1921” (Златарица),  Антон Иванов от това на „Удар” (Бяла черква), Григор Григоров от “Лозен” (Лозен), Тодор Петров от “Чумерна” (Елена), ексреферът и спортен експерт Йордан Дурчев от “Лозен- 2006” (Сухиндол).