Отборите на „Болярчета” (В. Търново) и ЦСКА поведоха в своите групи след първия ден на коледния турнир по футбол за деца в ДКС „Васил Левски”. Оспорвани мачове и красиви голове белязаха днешния ден от надпреварата, която е за деца, родени след 1 януари 2005 година и в която участват 8 отбора от страната. Организатори са СК „Болярчета” съвместно с Община В. Търново и Българският футболе съюз.

В първата група великотърновските „Болярчета” започнаха с победа с 2:0 над „Янтра” (Габрово). Мариян Методиев откри резултата в 8-ата минута, а домакините имаха пълен превес и два пъти удариха гредите, а изпълниха и над десет корнера. В 25-ата минута Радослав Найденов с чудесен удар окончателно реши нещата – 2:0. После „Лъвчетата” (София) и „Бригада” (Димитровград) завършиха 1:1 с голове на Даниел Славов и Станислав Спасов.

Радослав Найденов отбеляза втория гол за победата.

„Болярчета” бяха на крачка и от втора заслужена победа над „Бригада”. Димитър Колев с далечен удар откри резултата в 10-ата минута, а Симеон Николов малко след това удвои. Съперникът обаче върна един гол чрез Валентин Иванов за 2:1. Великотърновци водеха до самия край, когато в последните секунди Даниел Йовчев успя да изравни – 2:2. В последната среща днес от групата „Янтра” разгроми с 4:1 „Лъвчетата”.

Така след днешните мачове първи са „Болярчета” с 4 т., следвани от „Янтра” с 3, „Бригада” с 2 и „Лъвчетата” с 1 т.

Утре от 8:00 ч. в първия мач „Болярчета” играят с „Лъвчетата” и при победа ще запазят първото си място, което ги праща на финал.

В другата група пък ЦСКА поведе убедително с две победи. В първия си мач „червените”, чиито треньори са Владо Манчев и Димитър Михайлов, разбиха с 5:1 „Локомотив” (ГО). Станислав Десков откри, но горнооряховци изравниха от дузпа чрез капитана си Кристиян Дечев. Последваха обаче два гола на Тодор Костадинов и по един на Мартин Владимиров и Станислав Десков за 5:1.

„Звездичка” (Бургас) пък би с 3:0 „Делфинче” (Варна) с голове на Никола Атанасов и Пламен Пейчев (2). От своя страна „делфинчетата” надиграха с 2:0 „Локо” (ГО) с голове на Йоан Киров и Дамян Йорданов. Най-интересен бе последният мач между „Звездичка” и ЦСКА, важен за първото място. Докато бургазлии атакуваха, ЦСКА на контри вкара два гола чрез Мартин Владимиров и Тодор Костадинов. В 15-ата минута Йордан Стайков намали на 1:2, но през втората част с още два гола на Костадинов ЦСКА взе победата с 1:4.

Така „червените” поведоха с 6 т., втори са „Звездичка” с 3, пред „Делфинче” с 3 и „Локо” (ГО) с 0 т. Утре ЦСКА играе с „Делфинче” (Вн), а „Звездичка” – с „Локо” (ГО).

Пред зрителите, изпълнили трибуните на ДКС „В. Левски”, имаше шоу и забавни игри от най-малките 5-годишни „Болярчета”, имаше Дядо Коледа и Снежанка, а утре ще има и мач между момиченцата от клуба.

Последните мачове от групите са от 8 до 11 ч. Мачът за 7-8 място започва в 11 ч., за 5-6 място в 11:45, за 3-4 място в 12:30, а финалът за купата е от 13:45 ч. В 14:30 започва награждаването, като освен легендите от САЩ-94 Бончо Генчев, Трифон Иванов, Илиян Киряков наградите ще връчва и кметът Даниел Панов, както и Румен Вълков,  Георги Велинов и Страцимир Тинчев от БФС.

Купи и медали са предвидени за първите три отбора в класирането, ще има и индивидуални награди за най-добър вратар и голмайстор на турнира. Екипи и грамоти ще получат всички участвали деца, а всеки отбор – и по пет футболни топки.