Атанас Атанасов обяви, че “Павликени” ще пусне жалба срещу съдийството.

Нещастна загуба с 0:1 от смятащия се за лидер “Ботев” (Луковит) допусна ОФК “Павликени”, което позволи на гостите да оглавят класирането, след като мачът на “Локо” (Мз) във Видин бе отложен поради заболяване на десет играчи на “Бдин”.

Домакините от Павликени действаха предпазливо в отбрана и не допускаха бързи пробиви на фланговите играчи на “Ботев”. Тактиката да залагат на контри бе на път да проработи в 40-ата минута, когато Стилиян Иванов намери Михайлов пред голлинията, той отклони топката в мрежата на “Ботев”, но бе маркирана засада и голът не бе признат.

След почивката играчите от Луковит се активизираха и откриха резултата след недобро противодействие на отбраната. Имаше и още положения, но вратарят на ОФК “Павликени” Генчо Стефанов бе на висота. Постепенно домакините поизравниха играта и в 65-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача, когато бе отменен втори гол на павликенчани. Иван Златков стреля от 25 метра, вратарят на ботевци не успя да хване топката, тя се върна в наказателното поле, където най-бързо до нея стигна Ивайло Стефанов и я вкара във вратата, но отново бе вдигнат флаг за засада.

“Атаката стана пред нашата скамейка и със сигурен, че в момента на удара на Златков Ивайло Стефанов бе зад него, последва топката и изпревари защитника. Решението на ръководството е да пуснем жалба до Зоналния съвет на БФС. Знам, че няма смисъл от нея, защото не може да върне нищо, но ще я подадем. Не е имало ексцесии след ситуацията”, коментира изпълнителният директор на ОФК “Павликени” Атанас Атанасов.

До края тимът се опита да изравни, но натискът бе повече стихиен, а гостите се отчетоха с два-три далечни удара, които не затрудниха Генчо Стефанов.

ОФК “Павликени”: Г. Стефанов, Шипкалиев (80 Горанов), Гецов, Александров, Цонев, Евг. Иванов, Стоянов, Златков, Михайлов (55 Ив. Стефанов), Ст. Иванов, Маринов (60 Петков).