сн. “Велико Търново спорт”

Новият старши треньор на “Академик” Румен Стоянов обяви щаба, с който ще работи в свищовския тим. Заедно с него идва неговият помощник Кристиян Толочик. Тримата свищовлии – досегашни асистенти, също остават в щаба. Това са Евгени Маринов, Петър Няголов и Борислав Борисов, като последният ще се занимава и с проучването на бъдещите съперници на “Академик”, като ще гледа техните мачове.

Ново попълнение привлякоха в свищовския тим. Това е 25-годишният Александър Горанов, който е юноша на ЦСКА, а после кариерата му премина през “Марек”, “Рилски спортист”, “Чавдар” и “Несебър”. “Сашо е централен защитник, но може да играе и на други позиции и има с какво да бъде полезен на отбора”, поясни Румен Стоянов. Бранителят ще бъде на линия още за предстоящия мач.

Очаква се всеки момент да бъдат готови и документите на японеца Коичиро Изука. Японският дефанзивен халф обаче най-вероятно ще бъде с уредени права чак за 20 октомври, когато е домакинството на “Калиакра”.

Преди това този уикенд на “студентите” предстои трудно гостуване във Враца на местния “Ботев”, който също като тях е под чертата на изпадащите. Отборът тръгва за мача още в петък, като ще нощува и тренира в Мездра, а двубоят е в събота от 16:00 ч. на стадион “Христо Ботев”. Трайно контузен е Венци Георгиев, а предстоящия мач ще пропусне и Кристиян Тафраджийски, който получи контузия в мача с “Витоша” (Бистрица).

Тагове: