Иван Пенев се държи за ухото и за лицето след падането.

Нападателят на „Етър” Николай Иванов е с временно спрени състезателни права и видеозаписът ще изясни каква ще е санкцията му, съобщиха от Зоналния съвет на БФС – В. Търново. Иванов обаче със сигурност пропуска домакинството срещу „Бдин” (Видин) в неделя.

Изгонването на тарана бе най-дискусионният момент в дербито с „Локо” (ГО) за купата на Аматьорската лига. В 35-ата минута двамата със защитника на домакините Иван Пенев бяха плътно един до друг, когато Пенев падна на земята. Реферът Георги Гинчев, който бе чак в центъра на терена, спринтира и потуши разправията с червен картон на футболиста на „Етър”.

След мача Николай Иванов, който е син на бившия нападател на “виолетовите” Румен Иванов, заяви пред „Велико Търново спорт”, че е имало само сблъсък тяло в тяло и няма никакъв удар по лицето на Пенев, а изгонването му е било несправедливо. Старши треньорът на „Етър” Сашо Ангелов пък обяви, че иска първо да гледа видеозаписа и една тогава ще коментира ситуацията, а ако се докаже, че Иванов е виновен, той ще бъде наказан.

От Зоналния съвет са на същата позиция и отложиха решението на Дисциплинарната комисия за следващата сряда. Оттам изискват от „Локомотив” (ГО) пълен видеозапис на мача и ще гледат ситуацията. Засега Николай Иванов е само със спрени права, тъй като и без това минималното наказание за червен картон е 1 мач. Така нападателят пропуска срещата с „Бдин”, която е в неделя от 17:00 ч. в Севлиево, тъй като „Етър” е лишен за една среща от домакинство, и ще чака решението на комисията.

Тагове: