Хандбалният шампион на България „Етър-64” вече спечели и първото си отличие за новия сезон. Великотърновки спечелиха турнир в Панагюрище, посветен на 20-годишнината на местния клуб, откъдето се завърнаха с голяма красива купа.

Срещите се играха на открито на изкуствена настилка и в тях взеха участие 4 отбора – „Етър-64”, „Бъки”, „Спорт” (Сливница) и домакините от „Панагюрище”. В първия си мач етърки разбиха тима от Сливница с 35:14 (18:6), а домакините, подсилени от опитните Надежда Шишкова и Стоянка Келешева, надиграха “Бъки” с 30:17.

На финала етърки бяха категорични и срещу ХК „Панагюрище”, като се наложиха с 34:24 (14:9). Купата спечелиха: Гери Александрова, Соня Богданова (4 гола), Зоя Стефанова 9, Станислава Димитрова 2, Деси Кръстева 2, Даниела Коцева 5, Маги Дончева 2 (Деси Николова, Зорница Стефанова 5, Петя Кръстева 3, Кристина Стефанова 1 и Първолета Димова 1. Гери Александрова бе обявена за най-добър вратар на турнира.

„Доволни сме от участието си. Пътувахме с 13 състезателки без контузената Александрина Бурнева. Домакините от Панагюрище винаги са имали силна подрастваща школа. Сега в града строят две нови зали и догодина отборът ще се състезава в женската „А” група”, разказа треньорката Йонка Генчева.

Голямата новина от „Етър-64” е завръщането на Ина Стоилова и привличането за евротурнирите на Невена Малчева. При жените е от девойките е вдигната Габриела Маринова. Стоилова се връща в отбора след майчинство и на нея много се разчита да засили конкуренцията в тима. „За мачовете с гръцкия „ПАОК” (Солун) привлякохме изграждащата състезателка Невена Малчева, тя може да помогне много и се включва с желание. Ако отстраним гъркините, ще играе и в мачовете с румънския „Клуж”, поясни Йонка Генчева. Общо 17 състезателки вчера бяха картотекирани за участие в европейските клубни турнири.

Подготовката на „Етър-64” стартира на 5 август с традиционния лагер в Обзор, последва участие в турнири в Гърция (на плажен хандбал) и в Панагюрище. Сега „Етър-64” е в процес на търсене на класен съперник за контролни срещи. Клубът е в преговори с отбори от Румъния, Турция и Косово за приятелски срещи.

Тагове: