Свищовският „Академик” не можа да се противопостави и на „Марек” и записа нова загуба, като отстъпи с 0:2 у дома пред около 500 зрители. След днешния кръг „студентите” са на 12-о място от 14 отбора, докато дупничани са втори и уверено преследват лидера „Хасково”.

Силният вятър попречи на играта на двата тима. През първата част домакините атакуваха по посока на вятъра и имаха повече възможности. В 8-ата минута Евгени Игнатов от фаул стреля по земя, но вратарят Белчев улови. Отново Игнатов проби опасно отляво на скорост, но закъсня да подаде пред вратата на свободния Преслав Антонов. Най-сериозната възможност за гол бе в 30-ата минута, когато опитният Радослав Бачев стреля от фаул под гредата, но Белчев успя да извади в корнер.

„Марек” имаше две по-остри атаки. В 14-ата минута удар на Пидев бе спасен от Йончев, а в 41-ата Петър Тончев проби опасно отляво и стреля, но вратарят изби топката.

През втората част с вятъра атакуваше „Марек” и класата му позволи да стигне до два гола, с които реши мача. Още в 49-ата минута нисичкият Тончев, който бе най-добрият играч в мача, стреля силно, но Йончев боксира. В 56-ата минута обаче свищовската защита бе матирана. Резервата Александър Манолов бе оставен непокрит отдясно и получи топката с дълъг пас, след което с красив удар от въздуха се разписа за 0:1.

Малко след това отново Тончев изведе Светослав Диков, чийто удар бе спасен от Йончев. Домакините пренесоха играта в полето на „Марек”, но така и не стигнаха до завършнащ удар. Вместо това в 85-ата минута гостите ги издебнаха с контра, при която пак Петър Тончев след двойно подаване с Манолов технично вкара за 0:2 и окончателно реши мача.

„Академик”: Йончев, Кр. Михайлов, Граматиков, Бачев, Ангелов, Ив. Михайлов, Георгиев, Игнатов, Любомиров (46 Тодоров), Тафраджийски (65 Петров), Антонов (46 Русев).

„Труден мач. Не успяхме през първото полувреме, когато и вятърът беше с нас. Създадохме няколко положения, които не успяхме да реализираме. По-опитен отбор са, второто полувреме ни излъгаха с две контри. Антони Иванов се контузи, той задържаше топката в средата на терена, но днес ни липсваше. Трудно се намира в момента свободен опитен футболист, който да привречем.Трябва да се борим докрай, няма връщане назад”, коментира Ангел Станков.

 

„Б” група, 6 кръг

Академик – Марек               0:2

Витоша – Дунав                   0:0

Калиакра – Хасково             0:2

Пирин (Разлог) – Раковски             0:0

Добруджа – Банско              0:2

Ботев (Гъл) – Ботев (Вр)                 1:0

Спартак (Вн) – Монтана                 1:2

Класиране:

1. Хасково     11:5     15

2. Марек         10:3     14

3. Калиакра   9:7       11

4. Пирин        7:8       9

5. Витоша      7:4       8

6. Добруджа  4:5       8

7. Монтана    7:7       7

8. Ботев (Гъл)            4:5       7

9. Банско        8:8       7

10. Ботев (Вр)           7:8       6

11. Спартак (Вн)       4:6       6

12. Академик            5:8       5

13. Дунав       4:8       4

14. Раковски  4:9       3

Тагове: