сн. BGbasket.com

Отличен успех постигнаха 14-годишните момчета на „Етър-49”, които спечелиха бронзовите медали на държавното първенство по баскетбол. В битката за третото място възпитаниците на Станислав Балъков надиграха „Академик” със 76:72 и така записаха престижно класиране в шампионата.

Двубоят тръгна по-добре за великотърновци, които вкараха първите пет точки в него и поведоха. Те имаха аванс дълго време, а малко след началото на втората част той стигна и до 10 точки. „Академик” отговори със серия от 13:1 и излезе за първи път напред с тройка на Георги Дамянов, но пък „Етър-49” след това вкара 7 точки поред и пак взе аванс. Поредната серия в частта бе от 8:0 за Академик, а тимът запази преднина и водеше на почивката.

Малко след паузата „Академик” дръпна с цели 10 точки и поддържаше добър аванс. Той бе сведен до 5, след това стана 9, а в края търновци вкараха 6 поредни точки и изоставането им бе едва 3 след 30 минути игра. В последната част имаше няколко обрата, като след серия от 7:0 „Академик” дръпна с 4 точки. Това се случи малко след средата на частта, но пък след това „Етър-49” отговори с 8 поред и с кош на Стефан Караиванов минута преди края дори взе аванс от 4 точки. Последваха пропуски и за двата тима, а при 10 секунди до края Йоан Йоргов намали за „Академик”. След това бе фаулиран Румен Христов, който вкара и двата си опита, като реши мача.

Дабъл дабъл за великотърновци записа Румен Христов след 21 точки и 11 борби, а Константин Костадинов се отчете с 16 точки. За „Академик” с 27 точки и 13 борби приключи Йоан Йоргов, а Георги Дамянов вкара 20 точки.

Тагове: