189 състезателите от рекорден брой отбори – 51 стартираха в четвърти турнир по стрийтбол „The Kings’ Tournament“ във В. Търново. Състезанието се проведе на южния паркинг на МОЛ В.Търново и запази тенденцията всеки следващ турнир да е по успешен от предходния. Отличните условия за игра и отзвука от предишните издания, привлече едни от най-добрите мъжки отбори 3х3 в страната: „Sofia Finest“, „No Name“ (София), „Академик“ (Благоевград), „Ma’ Niggas“ (Русе), „Pump Fake“ (В. Търново), „Мешетата“ (София), „Не Мога“ (Дряново), „Перестройка“ (София).

За първи път извън София бяха използвани лицензираните от ФИБА настилка и хидравлични кошове, предоставени от БФ по баскетбол. Зрителите наблюдаваха срещите от специално построени за тях трибуни, а за доброто настроение на всички се грижеше DJ Brendax. В най-атрактивната и оспорвана възрастова група, мъже над 18г. се включиха 26 тима, а мачовете продължиха до 22.30 ч. благодарение на осветлението на паркинга на МОЛ.

С тройка в последната минута на финала голямата награда спечели „No Name“ в състав Христо Гатев, Милен Захариев, Тодор Захариев и Илиан Илиев. Победителите се наложиха с 15:14 над достойните им съперници от „Pump Fake“ – Явор Маринов, Митко Митков и Максим Алексиев. С изключително доброто си включване при мъжете 16-годишният Максим показа, че има сърце и талант за голям баскетбол. Победителите от първото издание на „The Kings’ Tournament“, отбора на „Мешетата“ Данаил Христов, Станислав Матеев, Любомир Александров и Николай Аврамов завърши трети.

При момичетата над 16 г. шампион в конкуренцията на 7 състава е „R.E.M.S.“ в състав: Румяна Давидкова, Елена Милушева, Силвия Иванова и Мария Рангелова от София. На второ място останаха „Дивите Котки“, а с бронза се окичиха „Кифлите“ представени от Милена Алексиева, Жанета Пондалова, Христина Петкова и Поля Ангелова. При момичетата до 16г., за трети път победителки е отбора на „Звездичка“ от с. Поликраище. Мартина, Петя и Моника, след маратонски мач надвиха с 9:8 тима на „Just Do It“ – Розалия, Камелия, Христина и Мая. На трето място е „Ънрийчъбъл“.

При юношите до 18г. със злато се окичи „Споко“. Максим Алексиев, Димитър Балъков, Найден Ламбев и Радослав Димитров се наложи над тима на „Пенко“, който бе представен от Радостин Росенов, Иван Николаев, Калоян Уриев и Християн Николаев. С бронзови медали се окичиха Йордан, Боян Василев, Кирил Милков и Васил Пламенов от „Так Так“.

За трети път с титлата при момчета до 14 г. триумфира отбора на „The Kings’“, представен от Евгени Василев, Румен Христов и Стефан Млъзов. На втори място е „Fireball“ – Георги Павлов, Георги Обретенов, Преслав Пенев и Деян Аврамов, а на трето място Калоян Даниелов, Антон и Петър Николаев от „Jilibons“. Победител в конкурса по стрелба от тройката, с най-много сполучливи кошове е Райко Дундалов от Благоевград. В конкурса по забивки след множество спиращи дъха изпълнения на Николай Николов, Милен Захариев и Форуа Брендакс, в крайна сметка публиката определи, за втори път, победител да бъде Николай Николов. За последната забивка Николай използва талисмана на турнира, трабантчето, украсено с логото и цветовете на турнира, като го прескочи, заби през него и смая всички присъстващи. За всички участници бяха осигурени тениски, предоставени от МОЛ- Велико Търново и безалкохолни напитки.

Данаил Киров от организаторите изказа голямата си благодарност на Огнян Стоянов, Наталия Георгиева, Ивет Пъшева, Кристина Пейкова и на съдиите Ивайло Стоименов, Виктор Крушев, Иван Николов и Петко Карагьозов, чиято помощ, под парещите лъчи на слънцето, беше в основата за поредното успешно провеждане на стрийтбол – Турнирът на Царете.

Тагове: