Минути след като парафираха двегодишни договори с клуба, Костадин Гаджалов и Атанас Атанасов дадоха кратки интервюта за очакванията си за новия сезон.

– Къде премина кариерата ти досега?

– Юноша съм на „Ботев” (Пд) и първият ми професионален договор бе с тях. Играх две години там, после една в „Локомотив” (Пд) и се върнах в „Ботев” за година и половина. Имах и престой от 4 месеца в „Бдин”, откъдето идвам в „Етър”.

– Какво наложи напускането ти на „канарчетата”?

– В последния момент ми беше съобщено, че няма да пътувам на лагер с „Ботев” и нямах време за никаква реакция, всички отбори бяха направили селекцията си и един от малкото варианти бе „Бдин”.

– Какво те води тук, възможността да играеш в „А” група ли?

– Не само това. „Етър” е отбор с традиции, искам занапред да играя тук. Действам като централен защитник, но съм играл и като опорен халф, имам дори малко мачове като ляв и десен защитник. Но силата ми е като централен.

– Колко мача имаш в националните гарнитури?

– Имам мачове в юношеския национален тим с треньор Мишо Мадански, когато се класирахме за европейското до 19 г. и играхме на финалите. След това и в младежкия национален отбор при Иван Колев.

– Как стана връзката с „Етър”?

– С разговор между моя мениджър Саша Вукоевич и Цанко Цветанов. Целта ми е да се преборя за титулярно място и да гоним успехи с виолетовия екип.

Атанас Атанасов: „Сигурен съм в успехите на „Етър”

 

– Разкажи накратко за себе си?

– Кариерата ми премина през „Берое” и „Локо” (Сф), а последните шест месеца играх в „Спартак” (Пл). Сега ми предстоят нови победи с виолетовата фланелка. Юноша съм на плевенския тим, играх после и в „Черноморец” и „Видима”. В „Берое” имам два сезона, а в „Локо” (Сф) година и половина.

– Какво те доведе тук?

– Преди всичко, че Велико Търново е футболен град. „Етър” разполага с млади и амбицирани футболисти, сигурен съм в успехите на „Етър”.

– Имаш ли поглед върху „виолетовите”, играл ли си срещу тях?

– Да, играл съм срещу „Етър”. Срещу всеки противник амбицията ми е била за победа.

– На какъв пост играеш?

– Като ляв защитник. Физически съм добре, играх във всички мачове през годината, това е най-важното.

– Напусна „Локо” (Сф) заради кризата?

– Не само заради кризата. Парите са важни, но не са най-важното нещо. Имаше и други неща, които ме накараха да си тръгна.

– На „Етър” тепърва предстои адаптиране в „А” група…

– В живота няма лесни неща и това трябва да ни амбицира още повече.

Вижте гола, с който Атанасов прати “Берое” на финал за купата на България:

http://vbox7.com/play:21abebdd

Тагове: