Крачка делеше девойките до 17 години на „Етър-64” от шампионска титла на страната, но лотарията на дузпите ги раздели от поредни златни отличия за великотърновския клуб. В днешния финал за титлата, играл се в Шумен, възпитаничките на Зоя Стефанова завършиха наравно 17:17 с „Бъки”, а след дузпите отстъпиха с 2:4.

Нашите бяха с „Бъки” и в предварителната група, като спечелиха с 26:25 в мач със сериозно превъзходство. В другите си две срещи етърки разгромиха „Шумен” с 22:12 и „Хасково” с 32:22, а на полуфиналите надделяха убедително и над „Панагюрище” с 29:21, като до почивката резултатът бе 13:9.

Габровки останаха втори, но в другия полуфинал победиха „Васил Левски” (Нови Пазар) и така двата фаворита отново се срещнаха на финала.

Началото бе повече от убедително за етърки. До 20-ата минута те водеха с разгромното 7:2, като отлични прояви имаше вратарката Ивон Петкова. После обаче последва отпускане и до почивката „Бъки” успя да изравни – 8:8. Второто полувреме се игра гол за гол, като първо на два пъти повеждаха габровки, а до края „Етър-64” неизменно излизаше с гол напред, но съперникът изравняваше.

Минута и половина преди края стана 17:17 и до края великотърновки притежаваха топката, но атаките им не можаха да донесат победен гол. При дузпите нервите не издържаха и етърки пропуснаха първите си два удара, докато „Бъки” вкара всички и спечели с 4:2.

Станислава Димитрова бе обявена за най-полезен състезател на първенството. В златната седмица влязоха три етърки – Дария Събева, Станислава Димитрова и Първолета Димова, а в сребърната – Ивон Петкова.

Тагове: