20 отбора от 13 великотърновски училища ще вземат участие в общинските ученически игри по футбол, които ще се проведат във Велико Търново. Футболният турнир стартира на 19 март и ще продължи 6 работни дена.

Мачовете ще се играят на големия терен над СОУ „Г. С. Раковски”, съобщи ръководителят на състезанието Емил Георгиев. Пет училища ще се борят за титлата общински шампион при момчета V-VII клас. В група А са тимовете на СОУ “Вела Благоева” и ОУ “Димитър Благоев”, в група Б са СОУ “Г. С. Раковски” и основните училища “Бачо Киро” и “Св. Патриарх Евтимий”.

Седем отбора са заявени във възрастовата група юноши VIII-Х клас. В група А по системата всеки срещу всеки ще играят ПГ по туризъм “Д-р Васил Берон”, СОУ “Г. С. Раковски” и СОУ “В. Благоева”. В другата група първото място ще си оспорват Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, ПМГ “Васил Друмев”, ПГ по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” и ПГ по електроника “Александър Попов”.

Най-много участващи отбори – 8 има при средношколците ХI-ХII клас. В група А попаднаха ПГСАГ “Ангел Попов”, СОУ “Г. С. Раковски”, ПГС “Кольо Фичето” и Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий”. В група Б са отборите на ПГТ “Д-р Васил Берон”, ПМГ “Васил Друмев”, Старопрестолна гимназия по икономика и ПГЕ “Александър Попов”.

Победителите в двете групи в отделните възрасти ще играят финали, които са насрочени на 26 март от 9.00 ч. за ХI-ХII клас, от 11.00 ч. за VIII-Х клас и от 13.00 ч. при най-малките V-VII клас.