От ръководството на “Челси” съобщиха, че няма да преустановяват участието си в първенството и отборът ще бъде подсигурен финансово за пролетния полусезон. Става въпрос за петодивизионния тим на име “Челси” от с. Вързулица, който играе във Великотърновската “Б” регионална група. Същото се отнася и за състава на “Стрела” (Обединение).

Така четвърта и пета дивизия в областта запазват изцяло състава си и няма да има отказали се поради финансови причини отбори. В групата е включен и възстановеният тим на “Павликени”, който обаче ще участва извън класирането. Президентите на клубове имаха заседание с ръководството на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, като по време на срещата отправиха забележки по отношение на организацията на мачовете в някои населени места, поведението на отделни играчи и шефове на отбори и споделиха конкретни примери на ситуации, в които се чувстват ощетени от арбитрите. Като цяло общата позиция бе, че първенството протича в коректен дух и инцидентите са рядкост. По препоръка на президента на БФС Борислав Михайлов отборите получиха по две топки от Зоналния съвет.

Победителите в настоящото първенство на “А” областна група ще имат възможност сами да изберат наградите си в края на сезона, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. И тази година ще се спази традицията победителите в Западната и Източната “А” областни групи да играят финал на стадион “Ивайло” за първото място. Вторите в класирането пък преди това ще се срещнат за 3-4 място в областта.

Освен купи и флагове, първите тимове в крайното класиране получават още екипи и топки. По предложение на Георги Велинов тази година те самите ще кажат какво искат да им закупи футболната централа в рамките на предвидените средства.

Пролетният дял на шампионата стартира тази събота – 17 март, и ще приключи на 27 май. Финалите ще са на 2 или 3 юни в зависимост от ангажиментите на стадион “Ивайло”.