Цанко Цветанов постигна първата си победа начело на “Етър” още при официалното си завръщане на стадион “Ивайло”. След мача той похвали отбора за волята му за победа и вкараните три гола, но не остана доволен от проявената нервност в играта след почивката.

“Драматична и трудна победа, която обаче ни изведе на върха. Отборът ни започна отлично, но след дузпата започнахме да играем нервно. Прекалено много нерви се влагат във футбола, той е само една игра за удоволствие. Изпаднахме в напрежение и затова бихме трудно. “Спартак” се представи добре и ни затрудни максимално, за това повлия и треньорската смяна”, заяви Цанко Цветанов.

Той обясни резултата и с намеренията си да налага офанзивен стил на игра. “Вече започнахме да вкарваме, но и да допускаме, аз вече казах, че ще играем офанзивно. Тодор Колев е играч от висока класа и затова е тук в “Етър”. Самочувствието и опитът на Николай Петров и Георги Какалов щяха да ни донесат по-голямо спокойствие. Подготвени сме добре физически и в края на полувремената стигаме до голови ситуации. Хареса ми това, че “Етър” не се предаде до края, игра до последно за победа и отбеляза три гола. Не ми харесаха нервността и двата допуснати гола. На почивката им казах да са по-спокойни и търпеливи, тъй като съперникът ще е в намален състав, а ние трябва да си играем нашата игра. Очакват ни много тежки мачове, доста са равностойните отбори в групата”, завърши Цанко Цветанов.

 

Тагове: