Дербито на пролетния полусезон предстои още в първия кръг на хандбалната “А” група при жените. С подновяването на първенството шампионът “Етър-64” приема най-големия си конкурент за титлата – “Бъки”. За първи път от много години насам “виолетовите” влизат в дербито не като водач, а като втори в класирането. През есента именно “Бъки” прекъсна уникалната им серия от 1258 дена без загуба, като спечели с 34:28.

Така днес етърки излизат за реванш, като им трябва победа поне с 6 гола, за да си върнат първото място. Интригата е голяма и се очаква сериозен зрителски интерес за мача. Официален дебют пред великотърновска публика ще направи новото украинско попълнение Анна Захарова.

Срещата е днес от 17:00 ч. в ДКС “Васил Левски”, съдии са Мл. Белов и Л. Ганев, а делегат на БФХ – Симеон Съев.

“Най-хубавото е, че всички състезателки са здрави и настроени за битка. Разполагаме с 14 хандбалистки, вече имаме и ново попълнение. Излизаме да играем, амбицирани сме да покажем добър хандбал. Който играе по-добре, ще спечели, дано това да сме ние”, заяви треньорката Йонка Генчева. На въпроса ще успеят ли етърки да стопят шестте гола разлика, тя отговори, че това не може да се каже предварително, но “Етър-64” винаги е излизал и ще излиза за победа в мачовете си.

Хубав жест на взаимна подкрепа обявиха от футболния “Етър”. Целият отбор начело с Цанко Цветанов и помощниците му ще бъде на трибуните на ДКС “Васил Левски”, за да даде своята подкрепа за хандбалистките.

 

Тагове: