Хубав жест на взаимна подкрепа обявиха от футболния “Етър” към женския хандбален тим на “Етър-64”. Целият отбор начело с треньора Цанко Цветанов утре ще бъдат на трибуните на ДКС “Васил Левски”, за да дадат своята подкрепа за хандбалистките. Шампионките на България посрещат в петък от 17:00 ч. в ДКС “Васил Левски” габровския “Бъки” в мач за първото място в родната “А” група.

Футболният “Етър” пък излиза за пръв път пред своя публика от началото на настоящата година в събота срещу “Спартак” (Вн). Заради лошото време “виолетовите” изиграха всичките си контроли на чужд терен, а първият им официален мач беше гостуване в Добрич.

Без да подценяват съперника, който е предпоследен в класирането, и с мисъл за задължителна победа излизат етърци. При успех в събота и победа на “Нефтохимик” над “Любимец” те могат веднага да си върнат първото място в класирането.

“Очакванията ни са приповдигнати. Още не сме играли тази година пред собствена публика и в събота за пръв път ще се покажем пред нашите фенове. Георги Какалов и Николай Петров са наказани, но останалите са здрави и се готвят за мача. Нашият отбор игра добре в Добрич, но не успя да спечели. Поради тази причина всички ние – играчи, треньори и ръководство, очакваме отново да потвърдим добрата си игра и този път това да е с победа”, заяви старши треньорът Цанко Цветанов.

“Отборът ни в Добрич се представи на добро ниво, така че не съм имал притеснения, че правя дебют като старши треньор. Единствено очаквах кога ще отбележим победния гол, това беше единствената ми мисъл през целия мач. Интересно ми беше да видя какво е нивото на “Б” група, за съжаление съм разочарован от това, че единият отбор искаше да играе, а другият – да руши. Обаче явно са такива традициите в нашия футбол.

Аз съм научен да излизаме да играем добър атакуващ футбол и да търсим победата. Въпреки, че не спечелихме, отборът ни се качи от трето на второ място. Така че искаме да затвърдим това класиране и ако може, да го подобрим след предстоящия кръг”, добави наставникът.

Той бе категоричен, че и дума не става за подценяване на съперника. “Като се говори за “Спартак” (Вн), въобще няма място за каквото и да е подценяване, независимо, че са в дъното на класирането. Те са традиционен съперник на “Етър” през годините, първо в “А”, а после и в “Б” група. Временното класиране няма никакво значение за нас. Важно е как ние ще играем, не ни интересува срещу кого играем. Все пак имам наблюдения срещу “Спартак”, това е отбор, изграден от опитни футболисти, вече са и с нов треньор, така ще искат да ни попречат да спечелим победата. Концентрирам се обаче изцяло върху нашия отбор, искам да призова хората от Велико Търново да дойдат и да ни подкрепят!”, каза още Цветанов.

Тагове: