Подготвителните групи, децата и юношите младша възраст на „Етър 1924” започнаха подготовка за пролетния полусезон в понеделник, съобщи директорът на детско- юношеската школа на клуба Калоян Чакъров.

На 23 януари занимания подновяват и юношите старша възраст, а след края на зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски” в средата на февруари – и най-малките, които тренират там.

Футболистите от всички отбори получават нови анцузи и ръкавици, като в близките дни зимната екипировка ще бъде допълнена с шапки и шушляци. На този етап треньорите са получили указания да заложат на кросове, тъй като терените са замръзнали и заснежени и трябва да се пази здравето на момчетата. Освен това първенствата при подрастващите се подновяват чак в края на март и има достатъчно време за подготовка.

С цел съхраняване здравето на младите таланти Калоян Чакъров е забранил участието им във футболния турнир във В. Търново. Според него тази надпревара е за хора, които не са имали късмета да бъдат подготвяни от квалифицирани треньори или пък състезатели, преминали вече в категорията на ветераните, които участват за удоволствие.

Тагове: