26-годишната бивша националка на Украйна Анна Захарова е новото чуждестранно попълнение на „Етър-64”. Днес приключиха преговорите с елитната хандбалистка, която ще подсили „виолетовите” от пролетния полусезон.

„Финализирахме разговорите успешно. Анна Захарова идва като свободен състезател, трябва да се платят единствено таксите пред EHF. Засега тя ще се готви в София самостоятелно, разбрали сме се вече кога ще се присъедини към нас. Бивша националка на Украйна е за девойки до 20 години, за последно игра в кипърския „Латсия” и бе негов голмайстор в евротурнирите”, съобщи клубният президент Атанас Атанасов.

Анна Захарова е родена на 19 март 1985 г., висока е 178 см и тежи 62 кг. Играла е в „Киев 2000” и „Спартак” (Киев), а в последните две години бе състезател на АС „Латсия” (Кипър). Поливалентен играч е, действа като ляв и десен гард и като разпределител, така възможностите пред Йонка Генчева за сглобяване на стабилен състав значително ще се увеличат.

„Анна Захарова беше на проби при нас пред декември, успяхме месец и нещо да опазим в тайна пребиваването й и днес преговорите завършиха с успех. Включва се с голямо желание в нашия отбор”, добави Атанас Атанасов.

Видео с Анна Захарова (с №2):

http://www.youtube.com/watch?v=YHRQYJwAV4M&feature=player_embedded#!

Той поясни, че опитната Марияна Семерджиева също ще помогне на „Етър-64” в битката за купата на България и за титлата при положение, че не започне работа. На 10 март във Велико Търново е дербито между „Етър-64” и „Бъки”, което на практика ще реши първото място в редовния сезон преди плейофите. Етърки са амбицирани да се реваншират за загубата в Габрово и да си върнат първото място, което ще им осигури по-добра програма за финалите. По правилник тази година първият ще играе срещу втория в директен мач за титлата, като ще се играе до 3 победи от 5 мача, но предимството на водача е, че първите две срещи ще се играят на негов терен.

Тагове: