"Захарни заводи" (в бяло) успяха да бият "Сензация".

 

16.01.2012 г.  ПОНЕДЕЛНИК

17.00  СЕНЗАЦИЯ – ЗАХАРНИ ЗАВОДИ ГО 3-4 краен

Първата среща бе изпълнена с доста грешки при разиграванията и нищо не предвещаваше, че ще премине с такава гонитба в резултата. “Захарни заводи” поведоха още в 3-ата минута с гол на Пламен Иванов – Банана, който след грешка в средата на “Сензация” бе изведен очи в очи с вратаря и с едно докосване търкулна коженото кълбо в левия ъгъл. Отново Иванов вкара на празна врата за 0-2, след като завърши постепенната атака на своя тим, развила се с двойни подавания. В продълженията на първата част Кристиян Илиев открадна топката от съперников играч в центъра, напредна отдясно и порази долния десен ъгъл за да намали на 1-2. 5 мин. след началото на второто полувреме, при светкавична контра атака, Илиев бе изведен отдясно, напредна към аут линията и от малък ъгъл, с топовен шут и с помощта на лявата греда изравни – 2-2. Три минути след това, с далечен удар от около 20 метра Ивелин Радев порази долния десен ъгъл за 2-3 в полза на “Захарни заводи”. В 30-ата минута Ибрям Ибрям завърши на празна врата атаката на “Сензация” и изравни резултата на 3-3. Драмата бе пълна, когато в ответната атака Пламен Иванов заби трети гол и оформи своя хеттрик с шут от около 15 метра за 3-4. До края на двубоя “Сензация” пропуснаха още 2 изгодни положения за гол и следователно загубиха.

0-2 Пламен Иванов 3 и 19 м., 2-2 Кристиян Илиев 20+ и 25 м., 2-3 Ивелин Радев 28 м., 3-3 Ибрям Ибрям 30 м., 3-4 Пламен Иванов 34 м., край

Петър Рачев отново показа головите си умения.

18.00  ЯНТРА-2 ДРАГАНОВО – АЛПЛАСТ 1-3 краен

“Алпласт” стигнаха до крайния успех с 3 красиви попадения. В 11-ата минута Николай Боянов – Мечката стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в охраняващия го защитник и се озова в горния ляв ъгъл на вратата – получи се т.нар. падащ лист и резултата бе открит в полза на символичните гости. Само след три минути обаче интригата в мача се върна, след като Георги Иванов шутира в близкия ляв ъгъл на вратаря, който сгреши фатално и не успя да опази вратата си суха. Опитният Петър Рачев завърши на празна врата много красива многоходова комбинация, след която бе изведен на левия фланг за 1-2. Пламен Велчев оформи крайното 1-3 като засече късо изпълнение на корнер от десния фланг в долния десен ъгъл. По този начин “Алпласт” спечели втората си победа в турнира, след като в първия си двубой се наложи с 1-0 над “Алекс ОК”.

0-1 Николай Боянов 11 м., 1-1 Георги Иванов 14 м., 1-2 Петър Рачев 17 м., 1-3 Пламен Велчев 27 м., край

19.00  ЯНТРА-1 ДРАГАНОВО – ПАНИКА 2-0 краен

Първият тим на “Янтра” (Драганово) пълен със звезди от миналото на “Етър” показа, че възрастта няма  значение, а всичко опира до умение с боравене на топката. Румен Иванов стана автор на първия гол в мача, след като реализира от левия фланг, завършвайки страхотна триходова комбинация в горния ляв ъгъл. “Паника” пропуснаха да изравнят към края на първата част, след като изведоха нападател сам срещу вратаря, но той стреля високо в аут.
В началото на второто полувреме падна и победното второ попадение. Калоян Тодоров засече с глава в горния ляв ъгъл центрирането от корнер покачи на 2-0 в полза на  “Янтра-1” (Драганово) в 23-ата мин. До края на двубоя “Паника” се противопоставяха достойно, но опитът си каза тежката дума и резултата остана непроменен.

1-0 Румен Иванов 5 м., 2-0 Калоян Тодоров 23 м., край

20.00  ЕДУАРДС – СПОРТНО ТЪРНОВО 3-0 краен

Изненадата се случи в последния за шестия ден от турнира мач. Считаният за фаворит отбор на “Спортно Търново” загуби с класически резултат от “Едуардс” – отбор, който едвам бе сглобен – без резерви на пейката и с течение на двубоя с контузен защитник, който се наложи да застане на врата чрез вътрешна смяна поради липсата на алтернативен футболист на резервната пейка. Първото полувреме мина с повече разигравания и по-малко удари и резултата се запази 0-0.
Второто полувреме започна с вътрешната смяна на контузения футболист, който застана на вратата. Логично бе след такова развитие да следва разгром над “Едуардс”. Случи се точно обратното. При една контраатака в 24-ата минута Цанко Александров напредна по лявото крило и с външен удар в долния ляв ъгъл изведе своя тим напред в резултата. Георги Петков направи 2-0 засичайки с топовно воле центрирането от корнер. Дори той не повярва на случващото се и се хвана за главата след гола красавец, който забоде. Александров пък прехвърли излезлият да го пресрещне страж, след далечно подаване от задно поле и хвърли в екстас всички зрители в залата – 3-0. Дори и голмайсторът Данчо Момчилов не успя да се разпише и да помогне на отбора си “Спортно Търново”. Положения за тях имаше, но нито едно не завърши с гол. 

1-0 Иван Александров 24 м., 2-0 Георги Петков 35 м., 3-0 Иван Александров 3 м., край