– Г-н Тодоров, оценката ви за мача?

– Мачът може да се раздели на две полувремена, първото бе по-плахо, което е нормално, защото не сме свикнали на такъв терен, а имаше и умора. През второто отборът игра добре, но за съжаление ние напред сме, така да се каже, 0:0. Нямаме човек, който да реализира положенията и трябва селекцията да бъде подчинена в търсенето на такъв нападател. Трудно се играе, когато трудно бележиш голове и 90 минути си под напрежение. Аз благодарих на момчетата за старанието през целия сезон, наистина заслужават похвала.

– Повлия ли отсъствието на няколко основни футболисти?

– Естествено. Сашо Младенов беше контузен и нямаше как да играе, но много повлия и отсъствието от средата на терена на Ради Анев, но нямах друг избор, освен да го пратя като десен бек. Но е нормално в края на сезона да има и контузии.

– Точката как я оценявате?

– Точката си е точка. От нея съм доволен, но не съм доволен от начина, по който изиграхме мача с „Несебър”. Там трябваше да бием и за съжаление си пропуснахме шанса за първото място. Но това е футболът.

– Имахме ли все пак шанс днес да спечелим?

– Имахме. Ако съдията беше по-благосклонен към нас, можеше и да ни свири дузпа. Но то не е само в този мач. В предишния имаше стопроцентова дузпа, която не ни дадоха, и то на наш терен. В това отношение нещата трябва да се променят.

Стефан Атанасов:

– Коментарът ви за срещата?

– Стана много хубав, здрав мач, с двуостри атаки. Равенството е справедлив резултат.

– Съгласен ли сте, че второто полувреме бе доста по-добро от първото?

– Наистина, така беше. Имахме хора, които бяха на нетрадиционни постове и им трябваше време да свикнат с терена, с обстановката… През втората част бяхме по-агресивни и имахме две ситуации, в които можехме да отбележим победен гол, но в крайна сметка не можахме и завършихме наравно. Това е футболът.

– Доколко повлия липсата на основни играчи?

– Да, това беше основният проблем за този мач. Много играчи бяха на необичайни постове, липсваха 5-6 човека, ротацията влияе на ритъма на играта и напасването. Нямаме и изявен голмайстор, който да реализира положенията. Патрик Самба не е такъв тип футболист, неговата сила е другаде.

– Имаше две-три спорни решения – и на главния съдия, и на двамата му помощници…

– В първата ситуация имаше засада, която не бе отсъдена, а в другата ситуация за дузпата вече е тълкуване на съдията. Имаше игра с ръка, но той е преценил, че била неумишлена. Така решил, но е в ущърб на нас и те вече станаха много… И миналия мач, и по-миналия… Как все на нас се случва да преценяват в наша вреда?! Но явно така ни е писано, можем само да съжаляваме.

– В крайна сметка: „Любимец” – 26, „Черноморец” и „Етър” – по 25…

– Използваха „Любимец” това, в крайна сметка победиха вчера „Ботев” (Пд), заслужили са си победата и излязоха първи. За съжаление ако ние бяхме победили „Несебър”, щяхме да сме първи, но има още 13 мача догодина. Тогава нещата ще се развиват по друг начин, напрежението ще бъде по-голямо. Ще видим накрая кой ще излезе победител в тази битка.

Тагове: