Мартин Сечков (с № 17) след миг ще забие първия гол в мача.

 

“Етър” зарадва феновете си в студения следобед, като би с 2:0 “Нефтохимик” и го елиминира за купата на България. Най-хубавото обаче бе играта на домакините, които действаха с много желание, създадоха куп положения, две от които донесоха головете за победата.

Георги Тодоров се отказа да дава почивка на Б. Георгиев и Ал. Младенов и двамата започнаха в стартовия състав. Бобъра отново вещо организираше играта, а Младенов бе на върха на атаката. В 11-ата минута Сашо изведе красиво Радослав Анев, който прехвърли вратаря, но и рамката на вратата. С много самочувствие действаше и младият Райнов, който в 13-ата минута технично изведе пак Анев, но до голов удар не се стигна. Малко след това пък Анев върна жеста на Райнов, който стреля опасно с глава. Б. Георгиев от фаул от над 30 метра принуди вратаря да лови.

Най-силните минути на “виолетовите” бяха в края на първата част. В 37-ата Томаш центрира отдясно и Александър Младенов с глава принуди вратаря да вади в ъглов удар. Още в следващата минута пък Караиванов с мощен шут отново накара Христов да избива в корнер. След изпълнението му логично падна и първият гол, дело на защитника Мартин Сечков с глава – 1:0.

Гостите разчитаха на контри, които обаче за цял мач донесоха само два удара. В 42-ата минута Милен Христов се откъсна и опита изстрел, но от крака на Сечков топката излезе в корнер, а преди това и удар на Йорданов от тялото на защитник излезе в ъглов удар.

Точно преди почивката Младенов бе контузен и сменен принудително, което го извади и за мача в Поморие в неделя. После поради травма бе сменен и Караиванов. Силен мач направи и Мартин Станкев, който демонстрира техника и самочувствие. В 52-ата минута той намери Караиванов, който си спря топката и с хубав изстрел я прати на сантиметри над гредата. В 66-ата минута току-що влезлият Велислав Илиев с далечен пас намери връхлитащия Станкев и той от движение с техничен удар удвои резултата. Двамата можеха да направят резултата и още по-убедителен, но вратарят Христов спаси отбора си. В 74-ата минута Велислав Илиев отправи техничен удар, уловен от стража. Капитанът Борислав Георгиев бе заменен под бурните аплодисменти на публиката четвърт час преди края. В 85-ата минута хубав удар на Станкев бе спасен от вратаря. До края “нафтата” се отчете само с един удар от фаул, спасен с лекота от Рашков.

Така “Етър” се класира за 1/8 финалите, жребият за които ще се тегли в петък от 11:30 ч. До тази фаза достигнаха “Левски”, ЦСКА, “Локо” (Пд), “Калиакра”, “Черноморец”, “Литекс”, “Ботев” (Пд), “Септември”, “Добруджа”, “Спартак” (Пл), “Лудогорец”, “Сливнишки герой”, “Тунджа”, “Светкавица” и “Миньор”. Мачовете са на 3 и 4 декември.

“Етър” – “Нефтохимик” 2:0

Голмайстори: 1:0 Сечков (39), 2:0 Станкев (66)

“Етър”: Рашков, Кямил, Русев, Сечков, Томаш, Б. Георгиев (74 Генчев), Анев, Райнов, Станкев, Ал. Младенов (41 Самба), Караиванов (65 В. Илиев).

Тагове: