Разгромна победа с 32:14 постигнаха хандбалистките на „Етър-64” като гости на ЦСКА в поредния кръг на Националната хандбална лига. Срещата протече при тотална хегемония на великотърновки и бе добра възможност игрови минути и голове да натрупат девойките в представителния тим.

Двубоят се игра в залата на ЦСКА, която бе напълно неотоплена и според Йонка Генчева отдавна официален мач не се е играл в толкова леденостудена зала. Още до 10-ата минута „виолетовите” поведоха с 4:1 и треньорката пусна в игра младите състезателки.

„Етър-64” започна с Александрова на вратата, Соня Богданова, Зоя Стефанова, Александрина Бурнева, Зорница Стефанова, Мадлена Дончева и Даниела Коцева, но от ряно влязоха и до края на мача играха Деница Иванова, Станислава Димитрова, Петя Кръстева, Мирела Павлова и на вратата след почивката Деси Николова.

В 20-ата минута резултатът бе вече 13:2 за гостенките, които продължиха в ударно темпо и на почивката водеха със 17:5. През второто полувреме „Етър-64” продължи да увеличава преднината и тя стигна 22:7 (40-а минута), 27:11 (50-а минута), за да бъде фиксирана на разгромното 32:14.

С най-много голове са Станислава Димитрова и Зорница Стефанова – по 8, следвани от Петя Кръстева, Маги Дончева и Деница Иванова – с по 4. В другите срещи от кръга „В. Левски” (НП) би „Шумен-98” с 29:21, а „Бъки” спечели у дома с 36:23 над „Шугър” и продължава да води в класирането. Тази седмица етърки почиват, а после им предстои гостуване в Шумен и домакинство на „В. Левски” (Н. Пазар).

„Етър-64: Александрова, Богданова 3, Зоя Стефанова, Бурнева, Зорн. Стефанова 8, Дончева 4, Коцева (Николова, Д. Иванова 4, Ст. Димитрова 8, Кръстева 4, Павлова 1).

Тагове: