“Етър” обърна “Доростол” от 0:1 до 2:1 на стадион “Луи Айер” в Силистра и продължава да е върха в Източната “Б” група. “Виолетовите” се оказаха в ролята на догонващи в резултата още в 8-ата минута, когато Мирослав Начев прати топката в мрежата на Цанков, след разбъркване в наказателното поле. Това беше и първият гол, който етърци пускат от 478 минути насам. От титулярния състав липсваха повече от половината играчи, като Борислав Георгиев и Апостолов бяха наказани, а още няколко човека са контузени – Гайдаров, Макенджиев, Русков,  Сашо Младенов… Това наложи дори групата да бъде допълвана с юноши.

Още до края на първата част тимът на Георги Тодоров успя да вземе инициативата и да вкара два гола. В 15-ата минута младият Мартин Райнов се разписа с глава след центриране отляво и направи вратаря Димитров безпомощен. Само шест минути по-късно Стойчо Младенов от пряк свободен удар прати топката за втори път в мрежата 1:2. До края на мача нови голове не паднаха.

В състава на „Доростол” бяха бившите етърци Иван Димитров, Мартин Пенев и Тодорин Димитров. Заминалите там през тази есен Мариян Генов, Мариян Иванов и Екундайо Джайеоба не взеха участие в срещата.

Шанс да приключи окончателно спора се разкри пред Радослав Анев в 60- ата минута, но останал сам срещу стражът на домакините- Иван Димитров, не успя да го преодолее.

„Много лоши условия за провеждане на футболна среща. Отвратителен терен, занемарени съблекални. При сериозните кадрови проблеми, които имаме добре е, че отборът намери сили да преодолее рано инкасираното попадение и да стигне до пълен обрат. Лошото е, че футболисти с претенции не се защитават с игра”, коментира прокуристът на великотърновския клуб Стефан Атанасов.

„Етър”: Цанков, Кямил, Костадинов, Русев, Томаш, Сечков, Райнов, Анев, Караиванов /90 Станкев/, Самба, Ст. Младенов /90 В. Илиев/.

Така “Етър” има 24 точки и остава на върха в класирането. “Доростол” пък изглежда сигурен за последното място и кандидат №1 за “В” група със скромния актив от 5 точки. В следващия кръг на 19 ноември етърци приемат “Несебър”, когото в първия дял биха като гости с 3:0.

Резултати:

Черноморец (П-е) – Несебър 6:0

Доростол – Етър        1:2

Нефтохимик – Добруджа          2:1

Любимец – Спартак Вн               0:0

Ботев (Пд) – Сливен     утре

Класиране:

1. Етър 11:4       24

2. Черноморец               24:11     23

3. Любимец      15:6       20

4. Сливен           15:8       20

5. Нефтохимик                19:13     19

6. Ботев (Пд)    13:8       17

7. Несебър        10:22     13

8. Добруджа     9:15       11

9. Спартак Вн   8:19       10

10. Доростол    6:24       5

Тагове: