Представителният женски отбор на ХК “Етър-64” ще има поредния си мач от Националната хандбална лига при жените. След двете си победи на старта и загубата в третия кръг от “Бъки”, сега възпитаничките на треньорката Йонка Генчева приемат състава на “Шугър” (Плевен).

Мачът е в събота от 15:00 ч. в ДКС “Васил Левски”, като съдии са М. Башев и В. Толмазов, а делегат на БФХ – Г. Добрев. В момента етърки са на втора позиция в красирането с 4 точки след водача “Бъки”, който има 6 т.

В следващия кръг етърки на 19 ноември гостуват в столицата на състава на ЦСКА.

В неделя Велико Търново пък ще бъде домакин на първия кръг от държавното първенство при девойките старша възраст. В Националната група участват 6 отбора – “Етър-64”, “Бъки” (Габрово), “Хасково”, “Панагюрище”, “Шумен-98” и “Васил Левски” (Нови Пазар).

С цел ограничаване на разходите за клубовете федерацията реши първенството да се играе на турнирен принцип, като отново системата е “всеки срещу всеки”, но един град е домакин на съответния кръг.

В неделя, 13 ноември, във Велико Търново е първият кръг, като мачовете ще се играят в зала “Сава Величков”. От 10:00 ч. “Етър-64” приема “В. Левски” (Нови Пазар), от 11:30 ч. играят “Бъки” и “Шумен-98”. От 14:30 ч. е мачът “В. Левски” – “Бъки”, а от 16:00 ч. “Етър-64” срещу шуменки. Срещите са в две полувремена от по 25 минути.

Хандбалната федерация определи и датите за финалите за купата на България при подрастващите. Юношите и девойките старша възраст (до 19 г.) ще си оспорват купата на 25-26 февруари 2012 г., младшата възраст (до 17 г.) – на 17-18 март, а кадети и кадетки (до 15 г.) – на 10-11 март сл.г.

Тагове: