„Етър” отново оглави еднолично класирането в „Б” група, въпреки че взе само точка от „Нефтохимик” в неособено качествен мач, завършил без голове. Треньорът Г. Тодоров и без това едва бе скрепил състава от невъзстановени от трави футболисти, но и на загрявката преди срещата се обади травмата на Ал. Младенов и той бе спешно поднемен със Самба. Отсъствието на Сашо и на наказания капитан Борислав Георгиев лиши от класа „виолетовите”, които така и не можаха да пречупят съперника. Част от играчите не убедиха с играта си, че заслужават да носят виолетовия екип.

По-слабо бе първото полувреме, когато освен няколко центрирания от корнери и фаулове и удари далеч над вратите, двата тима изработиха само по едно чисто положение. В 20-ата минута Петър Колев бе изведен срещу Цанков, но той излезе и с отличен плонж измъкна топката от краката му. За капак отново се контузи и Гайдаров и бе заменен рано от Кямил. Джихат в 31-ата минута изведе Самба, който би остро, но вратарят извади в корнер.

През втората част етърци опитаха натиск и създадоха положения, но си пролича липсата на класа и на водещата фигура в тима. В 55-ата минута Стойчо Младенов, който също игра невъзстановен, отлично изведе Караиванов, но той би край вратата. После пък вратарят Христов изпревари Ив. Димитров и с глава изби пред пеналта, топката отиде у Самба, но прехвърлящият му удар бе толкова слаб, че вратарят успя да се върне и да улови.

В 60-ата минута Самба бе съборен отляво и Анев от малък ъгъл би директно във вратата, но Христов улови. Вратарят на гостите парира и далечен удар на Апостолов. Колкото повече мачът отиваше към края си, толкова гостите дзапочнаха да бранят точката, но една от периодичните им контри можеше да им донесе гол. В 83-ата минута след корнер топката бе насочена във вратата, но Анев успя да я избие от голлинията.

До края „Етър” имаше три чисти възможности да реши мача, но не успя поради неумение и липса на късмет.

В 86-ата минута при едно далечно центриране отдясно Караиванов изникна съвсем сам пред вратата, но с глава стреля крайно неточно в аут. Даденото от авторитетно ръководилия рефер Антон Генов 3-минутно продължение се изгра изцяло в пеналта на гостите, но в 92-ата минута страхотен удар на Радослав Анев под гредата бе изваден от Христов в корнер, а след изпълнението му Костадинов стреля силно с глава, но защитник изби също с глава от самата голлиния и едната точка отиде в Бургас.

Срещата бе наблюдавана и от треньора Стойчо Младенов, който определи мача като равностоен, но каза, че в последните минути късметът е изневерил на „Етър”. Георги Тодоров пък бе категоричен, че играта не е била на ниво и има футболисти, които с нищо не са защитили мястото си в отбора.

„Етър”: Цанков, Гайдаров (29 Кямил), Костадинов, Русев, Томаш, Апостолов, Анев, Караиванов, Ив. Димитров (68 Станкев), Ст. Младенов (90 Райнов), Самба.

„Б” група, 11 кръг:

Сливен – Черноморец (Поморие) 1:0 

Добруджа – Любимец 0:0 

Етър – Нефтохимик 0:0 

Несебър – Доростол 1:0 

Спартак (Вн) – Ботев (Пд) утре

Класиране: 

1. Етър 9:3 21

2. Сливен 15:8 20

3. Черноморец 18:11 20

4. Любимец 15:6 19

5. Ботев (Пд) 13:7 17

6. Нефтохимик 17:12 16

7. Несебър 10:16 13

8. Добруджа 8:13 11

9. Спартак 7:19 6

10. Доростол 5:21 5

Очаквайте интервюта с Георги Тодоров и със Стойчо Младенов-старши!

Тагове: