"Откритието" на агенция livesport.bg.

„Арестуваха шофьора на „Етър” – пиян, без винетка и без книжка”, гръмна преди 2 часа агенция livesport.bg. Шокиращото заглавие е съпроводено с шокираща снимка, на която човек с черно яке и качулка е воден с белезници от петима служители на МВР.

Щеше да е страшно, ако не ставаше въпрос за пълна дезинформация на агенция livesport.bg, която ни се иска да вярваме, че е станала просто по недоглеждане, заявиха в специална декларация от ръководството на великотърновския клуб.

За какво става дума? В 12:31 ч. в петък агенция „Фокус” разпространи информация, озаглавена „Любопитно: Заловиха шофьор на автобус с фенове без книжка”. В нея се казва буквално следното:

„Заловен е шофьор на автобус с футболни фенове без книжка, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Вчера на стадион „Ивайло” във Велико Търново се игра мачът от турнира за Купата на България между отборите на “Етър” и “Академик”. Малко след пристигането на феновете на гостуващия отбор полицейските служители забелязали, че автобусът им няма винетен стикер. Те извършили проверка на документите на водача Б. Г. (30 г.) от село Пролеша, общ. Божурище. При проверката било констатирано, че същият няма необходимата категория за управление на автобус, свидетелството му за управление на МПС е иззето поради шофиране след употреба на алкохол и автобусът няма валиден винетен стикер. На водача са съставени актове от служители на „Пътна полиция” – Велико Търново и „ДАИ” – Велико Търново. След края на футболната среща феновете са изчакали пристигането на втори шофьор от София и едва тогава са потеглили за столицата.”

Изрично от материала, който после livesport.bg цитира, става ясно, че това е шофьорът на фенове на ГОСТУВАЩИЯ ОТБОР, т.е. на „Академик”.

Вероятно непрочетен добре, материалът се появява в споменатата агенция с гръмкото заглавие: „Арестуваха шофьора на „Етър” – пиян, без винетка и без книжка”. Няколко часа по-късно, в 16:00 ч. заглавието на материала вече е „Арестуваха човек на „Етър”!

“Великотърновският клуб заявява категорично, че „Етър” няма никакво отношение към случая, негови шофьори нито са арестувани, нито са карали пияни и без винетки. Считаме намесата на името ни като груба грешка и дезинформация, уронваща престижа на клуба. Настояваме незабавно грешката да бъде поправена, а „Етър” да получи официално извинение от агенцията!”, се казва в декларацията на великотърновския клуб.

„На всичко отгоре става въпрос за шофьора не на феновете, а на отбора на „Академик”. Фенове на гостите по време на мача изобщо нямаше. Футболистите на „Академик” изчакаха да им бъде пратен друг шофьор, за да се приберат обратно в София. Настояваме за официално извинение”, заяви прокуристът на „Етър” Стефан Атанасов.

Тагове: