“Етър” няма никакво намерение да подценява турнира за купата на България и ще излезе с основния си състав в утрешния мач с “Академик”. “Виолетовите” приемат столичния тим от 15:00 ч. на стадион “Ивайло” в среща от 1/32 финалите. По регламент се играе само един мач, като при равенство следват продължения и дузпи.

Етърци извадиха късмет при жребия, тъй като са домакини. В предишните години съставът почти неизменно гостуваше. Съперникът е познат, тъй като двата тима доскоро бяха заедно в Западната “Б” група, после “студентите” имаха едногодишна “авантюра” в елита, но в момента са в криза и заемат 7-ото място от десет отбора.

„Жребият е нормален – нито лек, нито тежък. Трябва да спечелим, защото имаме нужда от самочувствие и да затвърдим доброто си представяне досега. Не познавам сегашния отбор на „Академик”, тъй като вече сме в различни групи, но излизаме за победа”, коментира прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Същата бе и реакцията след жребия на старши треньора Георги Тодоров: “Жребий, като жребий, който и да ни се беше паднал трябва да играем. “Академик” е сериозен тим и се надявам да победим и продължим напред.”

След отличната победа в Пловдив над “Ботев” великотърновци нямат намерение да спират победния си ход и са амбицирани да продължат напред в турнира, като в следващия кръг докарат във В. Търново някой от грандовете. Така се случи и м.г., когато “Етър” първо отстрани с дузпи като гост “Чавдар” (Б. Слатина) и през декември прие “Славия” пред повече от 5000 зрители, но загуби след скандално съдийство с 0:1.

“Етър” излиза в утрешния мач не с резервите, а с основния си състав, увери старши треньорът Георги Тодоров. “Знаете, че отборите от по-ниските групи, тъй като явно няма да вземат купата, предпочитат да не играят толкова сериозно в мачовете. Но аз смятам, че ние трябва да победим, да продължим напред и да очакваме да дойде някой сериозен отбор. Да дойдат повече хора на мач, да има интерес и това е основната ни цел, да отидем колкото се може по-напред. Затова утре ще пусна в игра всички титуляри, които не са контузени или наказани”, каза Тодоров.

В състава се завръща халфът Александър Русков, който пропусна гостуването в Пловдив поради контузия. Срещата обаче пропуска десният бек Георги Гайдаров, който бе наказан за 1 мач заради червения си картон в Пловдив.

Единствената промяна може да е на вратарския пост, където вероятно като титуляр ще започне Радослав Рашков, който трябва да понатрупа игрови минути. Нападателят Стойчо Младенов пък ще излезе срещу бившия си отбор – той бе капитан на “Академик” в мачовете срещу “Етър” в предишните години.

“Двубоят реално е и подготовка за важното ни гостуване в Любимец. В треньорската си практика съм се уверил, че когато оставя играчите да почиват, в следващия мач не са на ниво, затова и ще пусна основния състав”, поясни решението си Георги Тодоров. Той изрази единствено съжаление, че теренът на стадион “Ивайло” ще е тежък за игра.

Ако във вторник теренът бе почистен от падналия сняг, за два дена той щеше да се възстанови, но странно защо това не беше сторено и утре той ще бъде изпитание за футболистите, въпреки очакваното добро за игра време.

Няма промяна в цените на входните билети за мача, съобщиха от клуба. Всички жени, както и учениците до 12 години, ще влизат безплатно. По 1 лев са билетите за ученици от 13 до 18 г., по 2 лв. за пенсионери и по 3 лв. за всички останали, като безплатно влизат и притежателите на членски карти на “Етър”.

Тагове: