С домакинство срещу СКХДЮ (Шумен) ще започне новото първенство при жените хандбалният първенец “Етър-64”. Срещата е в събота от 16:00 ч. в ДКС “Васил Левски”. Въпреки че събра едва 6 отбора, досегашната “А” група вече ще носи името Национална хандбална лига. В нея ще участват “Етър-64”, “Бъки”, “В. Левски” (Н. Пазар), ЦСКА, “Шугър” (Плевен) и СКХДЮ (Шумен). Двата шуменски клуба се обединиха и досегашният “Шумен-98” вече ще носи името на СКХДЮ.

Първенството започва в събота и отново ще бъде от два полусезона, като ще се играе “всеки срещу всеки”. Възможно е тази есен да бъдат изиграни и три кръга от пролетния дял, защото сл.г. предстои и турнирът за купата на България, съобщи президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов. После ще има и плейофи за титлата.

Надеждите групата да бъде увеличена не се оправдаха, като “Хасково” се отказа, “Нове” (Свищов), Панагюрище и Благоевград ще играят в “Б” група.

Първенството етърки започват без Ина Стоилова, която ще излиза в майчинство, и без Марияна Семерджиева, която ще се включи чак за плейофите.

 

Тагове: