Близо 200 деца на възраст до 14 години участваха в 14-oто издание на състезанието по спортно катерене “Rock Junior” в Арко, Италия. Състезателят на Алпийски клуб „Еделвайс-74” (Килифарево) Тодор Шарков спечели бронзов медал в комплексното класиране. Възпитаникът на Милен Видиновски участва в група „А” (момчета родени 1998-1999 г.), където стартираха общо 44 катерачи. За генералното класиране се вземаха под внимание резултатите от трите дисциплини. Шарков е трети на скорост, шести на трудност и шести на боулдър. Австриецът Бернхард Кренмайер стана победител на скорост и боулдър, а на трудност триумфира представителят на домакините Стефано Карнати.

„Тошко имаше голям шанс да стане първи на боулдър, защото първите 6 състезателя имаха с по 3 качени маршрута, включително и Шарков, а само той беше най близко до преодоляването на 4-тия боулдър но му свърши времето за катерене”, разказа Милен Видиновски.

Представителката на АК „Трапезица- 1957” (В. Търново) Елена Милева се представи най- добре от българските участнички в група „А” (момичета родени 1998-1999 г.) в дисциплината боулдър, където се нареди на 21-о място. На скорост тя се класира осемнадесета, на трудност е 24-а, а в комплексното подреждане е 22-а от 41 състезателки.

Паралелно с “Rock Junior” се проведе и смесено състезание „Family Rock master” и в него можеше да участват състезателите с един от техните родители, треньори или близки. На първо място в състезанието завърши отборът на Тодор Шарков и Милен Видиновски, които имаха конкуренция от общо 60 тима. Елена и нейната майка Ценка Милева завършиха на четиринадесета позиция.