– Стойчо, би ли разказал накратко за състезателната си кариера досега?

– Юноша съм на ЦСКА, после бях претостъпен на сателита им „Конелиано”, минах през „Нафтекс” при треньора Георги Василев, „Вихрен” при Филип Филипов, „Миньор” при Алексиев и „Академик” (Сф), после в „А” група със „Спортист” (Своге) и последния сезон с „Берое”.

– Каква беше причината да дойдеш в „Етър”?

– Причината е, че ръководството ме пожела, треньорът Георги Тодоров, както виждате, също е доволен. Всички сме тук с една цел – да вървим напред и ако можем, да влезем в „А” група. Затова сме се събрали.

– На какъв пост играеш?

– Мога зад нападателя, отляво, отдясно… Където ме постави треньорът.

– Повлия ли за избора ти фактът, че брат ти Сашо Младенов вече е в „Етър”?

– С брат ми за първи път ще играем заедно в един отбор. Той през по-голямата част от кариерата си бе в чужбина, сега се прибира. Ето как съдбата ни събра в „Етър”.

– Няма ли да е по-особено чувство за теб?

– Радвам се, защото му знам качествата и смятам, че ще играем добре.

– Разбрахте ли се за условията?

– Да, всичко е точно. Вече подписах за две години.

– Ти си играл срещу „Етър” и имаш поглед върху отбора, нали?

– Да, играл съм и съм останал с добри впечатления. Особено от това, че на мачовете винаги е идвала много публика с добра атмосфера. Знам, че тук вече са добри футболисти като Бобъра, като Томаш, с когото заедно бяхме в „Берое”.

– Доколкото разбрах, с Георги Тодоров сте работили вече заедно?

– Така е. Първо ми беше треньор в юношеския национален отбор през 2003 г., а после се засякохме и в „Загорец”. Убеден съм, че ще се сработим.

– Баща ти в момента с какво се занимава?

– Както знаете, беше треньор в Египет, сега си е в България и си почива.

– Може би ще дойде да гледа „Етър”, след като и двамата играете тук…

– Нормално, след като и двамата му сина са вече във Велико Търново. Може и да дойде.

– Как си физически?

– Поддържах форма, нека треньорът прецени.

Георги Тодоров: „Аз познавам Стойчо добре и съм сигурен, че е подготвен. Може би за първия мач няма да може, но пак ще преценя. Утре имаме двустранна игра от 18:00 ч. срещу старшата възраст, за да преценя. Но за дербито с „Черноморец” (Поморие) ще е със сигурност на линия. Пожелавам му да е здрав и да няма контузии, да слуша и да расте. На Стойчо нивото му не е „Б” група, както естествено и на брат му. Стана така, че бивш треньор на „Левски” събра двамата братя Младенови за първи път в един отбор (смее се).”

Тагове: