„Етър” привлече опитен халф със сериозен стаж в родната „А” група и зад граница. Това е бившият играч на „Славия” Борислав Георгиев – Бобъра, който днес финализира преговорите си с ръководството и ще подпише едногодишен договор с клуба. Тази вечер Борислав Георгиев направи първа тренировка с „виолетовите”. Старши треньорът Георги Тодоров възнамерява да го ползва като дефанзивен халф, а Александър Томаш – като ляв бек. „Етър” продължава да търси изявен нападател.

Борислав Георгиев е роден на 17 юли 1974 г., висок е 173 см и тежи 70 кг. Играе като защитник и дефанзивен полузащитник. Първият му отбор е ЦСКА, след което играе няколко сезона в елита със „Спартак” (Варна), после кариерата му продължава през „Заксен” (Германия), „Локомотив” (София), „Калитеа” и „Левадиакос” (Гърция), а за последно през 2010 г. бе в столичния „Славия”.

Двама футболисти от Холандия пристигнаха на проби при „виолетовите”. Това са Мишел де Кинкелдер и Емрах Атеш от „Пресикхааф” (Арнхайм). Отборът им е във Втора лига, която всъщност е трета местна аматьорска дивизия. Кинкелдер е роден на 20 септември 1987 г. и действа като ляв офанзивен халф, а Емрах Атеш е център халф и най-силен е в позиция зад централния нападател. Той е роден на 28 март 1990 г. Холандците тренират от два дни с етърци, а в сряда ще бъдат тествани в контролата срещу „Бенковски” (Бяла). Както вече писахме, намерението на треньорския щаб е всяка седмица да има контролна среща за резервите и юношите в тима. Мачът е от 18:00 ч. утре в Бяла. Междувременно двамата юноши на “Локомотив” (Пловдив) Илиян Марчев и Свилен Щерев бяха отпратени, тъй като тимът вече разполага с играчи с качества като техните.

линкове за Мишел де Кинкелдер:

http://www.arnhemsports.nl/nieuws/1/1191/kink.html

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/7938918/Spits-FC-Presikhaaf-na-duikongelukje-in-Turks-ziekenhuis.ece

линкове за „Пресикхааф” (Арнхайм):

http://fcpresikhaaf.nl/web/

http://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Presikhaaf

Тагове: