Красимир Балъков е новият старши треньор на хърватския гранд Хайдук Сплит, обяви официално клубът. Бившият наставник на Черноморец ще подпише своя договор във вторник, но на страницата на Хайдук вече е оповестено назначението му, съобщава Гонг. Във вторник Балъков ще бъде представен на медиите в Хърватия на клубния стадион, и след това ще започне плановете за лятна подготовка.

“Имахме няколко много класни кандидати за поста, но след като обсъждахме продължително време въпроса, и анализирахме ситуацията, сме сигурни, че сме направили най-добрият избор,” заяви един от членовете на борда на директорите на Хайдук Мило Нижетич.

Председателят на Управителния съвет на тима от Сплит Петрослав Сапунар обясни още: “Преди няколко дни, президентът Хървойе Малеш и Мило Нижетич направиха предложение, което Надзорният съвет на отбора прие. Искам да обявя, че новият треньор на Хайдук е славният български футболист Красимир Балъков. Продължителността на договора и останалите детайли по него са тайна, като само мога да ви кажа, че въпреки, че става въпрос за чужд треньор, нещата са финансово изгодни за нашия отбор”.

Балъков, който направи име по света като футболист с игрите в националния ни тим и в германския Щутгарт, в своята кариера на треньор води и швейцарските Грасхопър и Санкт Гален. Бала пребори за поста конкуренцията на Клаус Топмьолер, Алесандро Костакурта, Боян Прашникар и Владимир Петкович.