Йордан Петров бележи победния гол в предишното гостуване.

“Етър” гостува на аутсайдера в класирането “Ботев” (Криводол), който играе мачовете си в Мездра. Срещата е в събота от 18:00 ч., а главен съдия е Севгин Адем от Търговище с помощници Т. Сабри и С. Димитров.

Домакините имат 8 поредни загуби и вече са и на теория изпаднали от групата. Победата за етърци е задължителна по пътя към баражите. През есента те спечелиха мача си като гости с 2:1, като победният гол на Петров падна чак в 80-ата минута. Тогава за домакините се разписа настоящият нападател на „Етър” Симеон Баев, който със сигурност ще води атаката срещу бившия си тим.

„Етър” отново се оказа главният потърпевш след мача със „Септември” (Симитли). По доклад на делегата Дисциплинарната комисия на БФС наложи на „Етър” за хвърлени предмети без последствие на основание чл.37, ал.1, т.4, буква А, имуществена санкция в размер на 500 лв.

Двама играчи пък получиха персонални наказания – получилият пресилен червен картон Стефан Харлов и натрупалият жълти картони Мариян Иванов. Двамата са наказани по 1 мач и съответно с глоби от 150 и 125 лева. Така „Етър” има наказани футболисти в шести пореден мач! От „Септември” пък за 1 мач е наказан Тихомир Костурков. Наказан играч има и от предстоящия съперник „Ботев” (Криводол) – Петър Петров. Треньорът му Иван Ценов пък няма да може да води отбора си от скамейката по време на мача. За оспорване на съдийско решение на основание чл.34, ал.1, т.3, ДК наказа Иван Руменов Ценов -треньор на “Ботев” (Криводол) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 250 лева.

Освен на наказаните Харлов и М. Иванов треньорският щаб няма да може да разчита и на лекуващите контузии Марко Карканджиу и Владимир Зафиров. В игра обаче се завръщат завръщат Петър Ванков след наказание и Ивелин Янев след контузия. Групата от 18 футболисти днес отпътува и ще нощува във Враца.

„Абсурд е да подценим мача с “Ботев” (Криводол), самите играчи го осъзнават и виждам искри в очите им и желание да побеждаваме”, коментира Велин Кефалов.

“Няма кого да подценяваме, излизаме до край, бием си и това е”, отсече голмайсторът Тихомир Кънев. “Излизаме освободени и дай боже, да бием”, добави Венци Димитров.

"Виолетова" агитка отново ще подкрепя етърци в Мездра.

Тагове: