Силно изненадани останаха в „Етър”, след като научиха решението на Съдийската комисия на БФС отново да им прати софийски съдия за поредния възлов мач. Дербито „Етър” – „Септември” (Симитли) бе поверено на Ангел Баялцалиев от София с помощници Николай Тодоров и Виктор Главински.

Интресеното бе, че в началото на май от ръководството на „Етър” излязоха с позиция, че им се вижда странно на отбора да свирят само столични съдии, като статистиката сочи, че при тях тимът почти никога не печели. „Притеснява ни поредицата от столични рефери, които идват да свирят на стадион „Ивайло“ и по една или друга причина мачовете все завършват наравно,“ заяви тогава прокуристът на „виолетовите” Стефан Атанасов. Причината бе, че в последните 8 мача на тима 7 от главните съдии бяха от София.

Интересното е, че и двата мача във В. Търново с „Ботев” (Враца) бяха поверени на столичани, както и мача за купата със „Славия”, като имаше силно недоволство от решенията на Богомил Маринов, Таско Тасков и др.

Въпреки това традицията продължи и три кръга след като бе свирил „Вихрен” – „Етър”, Георги Игнатов отново бе пратен на мача „Малеш” – „Етър” и отново нашари етърци с картони.

Така за срещата със „Септември” великотърновци в пети пореден мач ще имат наказан футболист – капитанът Петър Ванков. В двата мача, в които бяха пратени рефери от Пловдив и Кърджали, „Етър” взе победи, и след като в миналия кръг отново му свири Георги Игнатов, днес дочака за дербито поредния столичен арбитър – Ангел Баялцалиев…

Тагове: