Хандбалистките на „Етър-64” спечелиха и второто си домакинство от финалния плейоф за титлата срещу „Бъки” и само една победа ги дели от трети пореден шампионски триумф. На 29 май от 18 ч. „болярките” госутват в Габрово и при нова победа ще получат златните медали в първенството. Ако пък се стигне до четвърти мач, той ще е на 30 май. Ако габровки вземат две победи, което е много малко вероятно да се случи, петият решаващ мач ще е на 2 юни във В. Търново.

Етърки биха с 33:22 (13:10) в ДКС „В. Левски” в мач с две различни полувремена. Първото бе много оспорвано и до средата му „бъкитата” водеха в играта и резултата. Габровки поведоха с 1:0, после „Етър-64” изравни и стигна до 4:1, но в 15-ата минута вече бе 4:5 за гостенките. Много борба имаше на терена, но домакините после рязко вдигнаха темпото и при 5:5 бе и последното изравняване. Почивката дойде при 13:10.

Стабилната защита затвори подстъпите и в 40-ата минута вече бе 22:13… На десния флаг се редуваха Маги Дончева и Зорница Стефанова, а в игра влязоха и Станислава Димитрова и Деница Иванова.  Станислава дори реализира 4 гола, два от които от дузпи. Много силно по едно полувреме пазиха Гери Александрова и Деси Николова, които спасиха общо 7 седемметрови хвърляния. Крайното 33:22 не остави съмнения кой е по-класният отбор и така на „Етър-64” е необходима само още една победа за поредната титла.

Тагове: