Предлагаме ви материал, публикуван днес в сайта Football24.bg.

Бойко определи “богоизбраните” клубове, а другите?

Премиерът Бойко Борисов определи 10 клуба, които ще получат финансова помощ от държавата, за да ремонтират стадионите си. Това ще са съоръженията на Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив (София), Академик (София), Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое, Ботев (Враца), а освен тях се търси и стадион в областта около Лом и Оряхово, който да бъде приведен в добър вид.

“Разбрали сме се вече със софийските клубове, ще отпуснем пари за техните стадиони. Също така ще отпуснем по 1 млн. лева за стадионите на Ботев и Локомотив (Пловдив). Ще има пари за осветление за съоръжението в Стара Загора, както и за това във Враца”, сподели Борисов.

Football24.bg адмирира услията на държавата за реконструкция и ремонт на спортните съоръжения. Това е първото правителство след 1990 година, което поставя спорта като приоритет и има държавна политика в спорта. Ние обаче няма как да не зададем въпроса защо има “богоизбрани” клубове и какво правим с останалите. Едните ще ритат на модерни стадиони с осветление, а другите на ливадите, които използваха и до сега. Не е ли по правилно да се създадат условия, според които всички отбори да могат да кандидатстват?”

„Велико Търново спорт” се присъединява към въпроса на колегите от Football24.bg с въпрос: По силата на каква логика парите от нашите данъци отиват за „Ботев” ( Враца)?