5000 гледаха мача на 5 март, завършил без голове. Дано третият сблъсък донесе победа!

 

Поредното дерби предстои в Западната “Б” група, което противопоставя отборите на “Етър” и “Ботев” (Вр). В съботния си мач двата тима влизат от различни позиции – врачани са вече утвърдени на върха с добър аванс пред останалите, а “виолетовите” са четвърти, все още с шансове за щурмуване поне на второто място.

Срещата е на 7 май от 18:00 ч. на стадион “Ивайло” и бе поверена на международния съдия Николай Йорданов. Негови помощници ще бъдат столичаните Александър Дамянов и Павлин Михайлов. Четвърти съдия е Михаил Йорданов от Разград.

“Етър” досега е с една загуба с 1:0 и реми 0:0 с врачани и има какво да доказва на водача в групата, а и най-вече на феновете си. От клуба се надяват публиката да подкрепи “болярите”, както го е правила винаги досега.

От щаба на етърци този път се въздържаха от коментари преди срещата. “Много неща се казаха, няма какво да кажа преди този мач, освен че сме длъжни да го спечелим. Футболистите трябва да говорят с играта си на терена”, лаконичен бе старши треньорът Велин Кефалов.

Няма контузени и наказани играчи в тима, единствено Мариян Генов има лек проблем. “Надявам се до четвъртък да отшуми и Мариян да тренира пълноценно, за да мога да разчитам и на него”, поясни Кефалов.

Етърци са с по-добри директни показатели срещу почти всичките си преки конкуренти – “Спортист” (Своге), “Чавдар” (Етрополе), “Септември” (Симитли), които при това посрещат на стадион “Ивайло”. Дано с играта си напомнят за изявите си през есента, когато събираха над 5000 зрители на стадион “Ивайло”!

Тагове: