На 9 юни т.г. се навършват 20 години от шампионската титла на “Етър”. Ден по-рано пък е решаващият бараж за влизане в елитната “А” група, с който “Етър 1924” може да отиде там, където е полагаемото му място. Официалният сайт на клуба публикува емоционално обръщение по повод на юбилея с пожелание за завръщане в елита от проф. д-р Красимир Методиев – почетен консул на Израел в България, което публикуваме в пълния му вид.

 

“Наближава един светъл юбилей. След няколко седмици ще празнуваме 20 години от първата и единствена засега шампионска титла на футболен клуб “Етър”.

Точно сега е моментът, когато ние всички, привържениците на отбора, граждани на В. Търново и района, запалянковци от цялата страна, да се обединим и подкрепим “Етър” в усилията му да се завърне в семейството на “А” ПФГ. Там, където му е мястото, там, където дълги години оставяше славна следа и с успехите си радваше не само нас, великотърновците, но и цялата футболна общественост на България.

Аз, потомък на достойни търновски родове, закърмен с любовта към родното огнище и гордеещ се с това, че родният ми град В. Търново е дал на футболната история такъв славен футболен клуб, който е носил авторитет за българския футбол у нас и в чужбина (тук статистиците могат по-добре от мен да изброят многобройните успехи и постижения на “Етър”), се обръщам към съгражданите си и към приятелите на нашия любим отбор:

Подкрепете “Етър”, напълнете стадион “Ивайло” за последните мачове на тима и дайте своя принос за класирането му на едно от първите две места, за да може догодина да се радваме на успехите на “Етър” в “А” група!

Всяко друго класиране, всяка друга победа, която няма да донесе мечтаното завръщане във висшия ешалон на родния футбол, няма да ни радва.

Ето защо, скъпи Великотърновци, подайте ръка на “Етър” и неговото спортно-техническо ръководство, нека нашият отбор се върне отново в елита и стане пак страшилище за т.нар. “грандове”, които в годините на славния възход на “Етър” понасяха загуби и на “Ивайло” и на техните терени в София, Пловдив, Варна и др.

Искрено се надявам 20-годишният юбилей от шампионската титла на “Етър” да съвпадне със завръщането му в “А” ПФГ. Аз ще бъда на “Ивайло” за този празник, а вие?”

проф. д-р Красимир Методиев, д.м.н.

Почетен Консул на Държавата Израел в България

Тагове: