„Велико Търново спорт” навършва днес 2 години. Първата ни новина се появи на 16 април 2009 г., ден по-късно обявихме стартирането на спортния сайт на Велико Търново.

Няма да ви разказваме за себе си, но ще споделим няколко реда за работата си. „Спортът в реално време” е нашият слоган, амбицирани сме първи да ви съобщаваме спортните новини от региона. Стараем се да бъдем обективни и да даваме трибуна на всички гледни точки.

Доколко успяваме – ще прецените вие, нашите читатели. Със сигурност обаче искаме ако положението на спорта в нашия град по ред причини е недотам добро, поне да предложим на феновете добра журналистика. В търсене на причините, в отразяване и поощряване на успехите на нашите спортисти.

За тези две години се опитахме да направим доста неща – да предаваме мачове на живо, да правим игри с награди за читателите, да ви върнем с уникални видео материали към паметните успехи на великотърновския спорт… Вече ни четат и цитират (понякога) всички родни спортни медии.

За тези две години имаме почти два милиона (1 879 390)  посещения в сайта, от които 365 958 уникални читатели. Рекордът ни по потребители едновременно онлайн в сайта през 2009 г. бе 129 души, през 2010 – 246, а тази година – 332 души едновременно по едно и също време.

Броячът ни е регистрирал посещения точно от 2300 града по целия свят!

Благодарим на всички, които ни повярваха, както и на всички, които ни помогнаха. Благодарим и на тези, които ни критикуваха. Всичко това на задължава да бъдем още актуални и обективни!

Нека и занапред бъдем заедно, а в началото на юни да имаме повод за още един празник, за който всички ние дружно мечтаем – да видим нашия любим „Етър” в родния елит!